Kezdőlap Hírek Szoboravató és évadnyitó előadás…

Szoboravató és évadnyitó előadás…

Szentes Város Önkormányzata és a Békéscsabai Jókai Színház tisztelettel meghívja a kedves érdeklődőket 2023. október 13-án 17.45- ünnepségre, ahol Petőfi Sándor és Tóth József szobrainak átadása lesz ünnepélyes keretek között.

A szobrok felavatásában részt vesz Czirják László úr, Tóth József, szentesi születésű színész szépunokája, aki ebből az alkalomból érkezik városunkba.

Az ünnepi műsort a Békéscsabai Jókai Színház és a Horváth Mihály Gimnázium 10.d osztálya szolgáltatja.

A program hivatalos részeként a Színház Szalontermében megtekinthető a Koszta József Múzeum Tóth József kézirat válogatása kiállítás, megnyitja: Irsai-Farkas László múzeumigazgató.

A Tóth József Színház és Vigadó 2023/2024. évadnyitó ünnepsége 19.00 órakor lesz: Németh László: Petőfi Mezőberényben című történelmi drámájának előadására várjuk az érdeklődőket színházteremben (a látogatás regisztrációhoz kötött)
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeTdQ2oTOippjYC_ffsc6AYsgyG8zAGHa4W422bY7Pru-uPzQ/viewform

Németh László Hódmezővásárhelyi kötődésű író, költő.
Németh Lászlónak ez az 1957-ben írt színműve nagy vihart kavart. Ebben a drámában ugyanis a halálba induló költő utolsó vívódásait dolgozza fel egy „új Petőfi-kép kialakítására tett kísérletet. A „Petőfi Mezőberényben” főhőse a család fogságában élő géniusz, aki vállal a nemzetért mindent, a túlélést és a bujkálást éppúgy, mint a hősi halált, csakhogy a személyiség és életmű összhangját megőrizze. A darabot Czitor Attila rendezte, aki a Jókai Szinház Színitanházának növendékeivel és a pályájuk elején álló színészekkel állította színpadra.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Programajánló|17
Színház|26


Forrás

Exit mobile version