Kezdőlap Hírek Felavatták a Tálentum Református Óvodát Szentesen…

Felavatták a Tálentum Református Óvodát Szentesen…

A Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programjának keretében a Tiszántúli Református Egyházkerületben 2023. szeptember 23-án tartották meg a szentesi Tálentum Református Óvoda és mini bölcsőde avató ünnepségét.

Az ünnepi rendezvény hálaadó istentisztelettel kezdődött, ahol Fehér Csaba, a Szentes Nagytemplomi Egyházközség lelkipásztora mondta el apostoli köszöntőjét, és üdvözölte a jelenlévőket, majd dr. Fekete Károly, a Magyarországi Református Egyház Tiszántúli Református Egyházkerületének püspöke tartott igehirdetést. Ezt követően Farkas Sándor országgyűlési képviselő, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese és Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere tartotta meg ünnepi beszédét.

A hálaadó istentiszteletet követően dr. Fürjes Zoltán egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár beszédét hallgathatták meg a vendégek felújított imaházban, majd Fehér Csaba lelkipásztor beszélt az imaház és a templomi orgona felújításáról, valamint az újonnan elkészült óvodáról. Az ünnepség végén dr. Fekete Károly püspök ünnepélyesen megáldotta az épületegyüttest. Az óvoda kapui ugyan szeptember elejétől már fogadják a gyermekeket, de az ünnepi szalagátvágással jelképesen is megnyílhatott az intézmény.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás

Exit mobile version