Kezdőlap Hírek Hírek INGYENES ÉVADNYITÓ ELŐADÁS – regisztrációhoz kötött…

INGYENES ÉVADNYITÓ ELŐADÁS – regisztrációhoz kötött…

261

2023. október 13-án ünnepélyes szoboravató lesz a Tóth József Színház és Vigadó előtt, amely után 19 órakor ingyenes évadnyitó előadással kezdődik meg a színházi szezon.

Az előadásra előzetes regisztrációval lehet részt venni, melyet a színház honlapjáról vagy az alábbi közvetlen linkről érhetnek el!

Regisztrációs link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeTdQ2oTOippjYC_ffsc6AYsgyG8zAGHa4W422bY7Pru-uPzQ/viewform

Az évadnyitón Németh László: Petőfi Mezőberényben című előadás új megvilágításba helyezi Petőfi Mezőberényben című egyfelvonásos Németh László-drámát, Czitor Attila rendezésében, és pályakezdő színészek játsszák.

A mű részben fikciós, részben lélektani. Új megvilágításba helyezi a Petőfiről alkotott képet, hiszen nem a forradalmi, hanem a csalódott embert láthatjuk. Akkor játszódik, amikor a forradalmat már majdnem leverték, és Petőfinek döntenie kell, hogy elbujdosik, vagy folytatja a harcot és beáll Bem seregébe. A kerettörténetet a vándortársulatok életét idézi meg. „Ott készül az előadás a nézők előtt” – mondta Czitor Attila.

A darab a Színitanház, az Ifjúsági és Gyermekszínházi Alapítvány, a mezőberényi Orlai Petrics Soma Könyvtár, Muzeális Gyűjtemény és Művelődési Központ és a Békéscsabai Jókai Színház közös produkciója.

Ingyenes előadás, regisztrációhoz kötött!

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Színház|26




Forrás