Kezdőlap Szentesi VK Parádés hangulatban rendeztük meg a Yordo Kupát…

Parádés hangulatban rendeztük meg a Yordo Kupát…

193


🤽‍♀️

Eredetileg serdülő korosztályú lányok számára kezdtük el szervezni a Yordo Kupát, végül három korosztályban tizenhat csapat ugrott medencébe az elmúlt hétvégén a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában. Gyermekcsapatunk a második helyen végzett, míg serdülőink megnyerték korcsoportjukat.

– Bőséges meccsrutinnal gazdagodhatott mindenki, ami az országos bajnokság indulása előtt két héttel különösen hasznos szakmailag. A serdülőinknek ez volt az első megmérettetése a nyári felkészülési időszak során, de U17-es Európa-bajnokunk, Horváth Zsófi viszont nem tudott most játszani. Jól sikerült rendezés, mérkőzésről mérkőzésre javultak a fiatalok. A célunkat, a szakmai fejlődést elértük – jegyezte meg a Szentesi VK leány gyermekcsapatának vezetőedzője, Tóth Gyula.

Kijutott a meccsterhelésből nyolc-kilenc gyermek korosztályú játékosunknak, mivel saját korcsoportjuk mellett a serdülőben is szerepet kaptak Tóth Csenge vezetőedzőtől. A legkisebbek között rengeteg újabb arc van, a mérkőzésekre pedig irigylésre méltó, tizenöt fős kerettel álltunk ki.

Odafigyeltünk a jó hangulatra is, amit a meccseken kívül játékos feladatokkal próbáltunk előcsalogatni. Az Üdülőközpont területén használhatták a lányok a csúszdákat, szakmai igazgatónk, Kis Gábor megnyitóját követően pedig tartottunk egy csapatépítő foglalkozást is. Ezen a csapatoknak az edzőjükről kellett megadott szavakat használva harminc perc alatt írni egy verset, amelyet a csapatkapitányok adtak elő. A legjobbakat fagyival díjaztuk.

A gyermekkorosztályt a Győr nyerte meg, második lett a Szentes, harmadik az Eger és negyedik a szerb Zenta. A csapatok edzői a legjobb kapusnak Jámbor Laurát választották meg a Győrből, míg a legjobb játékosnak a szentesi Dömsödi Dönizt.

A serdülőknél itthon tartottak a kupát, a második Eger és a harmadik BVSC, valamint a Szeged, a III. ker. TVE és a Polo SC előtt. A korosztály legjobb kapusának Tóth Flórát választották meg a Szegedből, míg a legjobb játékos a szentesi Horváth Luca lett.

A 2011-es korosztályban minden játékos aranyérmet kapott, a kupát a Dunaújváros vihette haza. Ebben a csoportban játék és a közösségépítés játszotta a főszerepet, Oltyán Gyula tehetséggondozó csapatának köszönhetően pedig olyan fiatalok is játszhattak, akik egyébként fiúk között tehetik ezt meg év közben. Ebben a korosztályban a legjobb játékosnak a dunaújvárosi Mihók Mandulát választották meg, míg a legjobb kapusnak járó elismerést a hódmezővásárhelyi Kis Anna kapta meg.

Köszönjük a Yordo támogatását.

📸 Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #utánpótlás #vízilabda #yordo #szentes #hajráSzentes








Forrás