Kezdőlap Egyéb Újra Mobilitási Hét Szentesen…

Újra Mobilitási Hét Szentesen…

533

2023. szeptember 16. és 22. között 22. alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre egyre népszerűbb Magyarországon, 2019-ben 292 település vett részt hivatalosan a programokban, amivel Magyarország – közel ötven ország versenyében- a harmadik helyen végzett. 2020-ban a COVID-19 világjárvány miatt elrendelt biztonsági korlátozások nem kedveztek a Mobilitási Hét programjainak, csupán 39 hazai önkormányzat csatlakozott a kampányhoz.

A kampány egy összeurópai kezdeményezés része, amely kifejezetten az ésszerű közlekedés gazdaságnövelő hatásaira helyezi a hangsúlyt. A közlekedését felelős tárca régóta azon dolgozik, hogy a kerékpárutak folyamatos építésével, a közösségi és az elővárosi közlekedés szolgáltatásainak fejlesztésével hozzájáruljon ehhez a fontos célhoz.

Az idei év mottója: „Takarékoskodj az energiával!”

A szentesi programok a mellékelt plakátokon tekinthető meg!
Az Autómentes Napon 2022. szeptember 22-én 07.00 – 17.00 óra között a Jövendő utcai kereszteződés és a Klauzál utcai rendelőhöz bevezető kereszteződés előttig a Klauzál utca kerül lezárásra. Délelőtt ezen az útszakaszon óvodásoknak rendeznek sportvetélkedőt és egyéb programokat.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Programajánló|17







Forrás