Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Alakulatunk közművelődési délutánján Takács Tamás ezredes, a Honvédelmi Miniszté…

Alakulatunk közművelődési délutánján Takács Tamás ezredes, a Honvédelmi Miniszté…

72


Alakulatunk közművelődési délutánján Takács Tamás ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Tábori Lelkészi Szolgálat Katolikus Tábori Püspökség tábori lelkészi kar vezetője által a Lelkiismeret – a döntés tudománya, avagy a „túlélés” emberi módon! című előadását hallgathatták meg az érdeklődők.

Az előadás címe egyértelműen arra utal, hogy Takács Tamás ezredes úr mélyebb és emberközpontú perspektívából közelíti meg a felelősségteljes döntések fontosságát. Az elhangzott gondolatok és példák alapján egyértelművé válik, hogy az emberi értékek és az emberség szerepe kiemelkedő az élet minden területén, beleértve a katonai kontextust is.

Ezredes úr szavai Márai Sándor és Jung János főhadnagy írásain keresztül mutatják be, hogy a felelősségteljes döntések meghozatalához nemcsak az értelem, hanem az emberség is elengedhetetlen.

A lelkiismeret, mint kormánylapát a csónakon – az, ami az irányt meg tudja határozni az életünkben. Az emberség és az elvek iránti tisztelet nélkül nehéz helyesen navigálni az élet viharos vizein.
Takács ezredes úr szavai azt az üzenetet hordozzák, hogy az emberség és az értékek iránti elkötelezettség kulcsfontosságú a helyes és felelősségteljes döntések meghozatalában, legyen szó akár katonai, akár civil környezetről.

A lelkiismeret és az emberség összekapcsolása lehetőséget teremt arra, hogy az emberek együttműködjenek és építsenek egy jobb, összetartóbb társadalmat.

📷✍️ Baranyai Erika Piros t.szds







Forrás