Kezdőlap Szentesi VK Előnnyé kell kovácsolni az A2-es indulásunkat…

Előnnyé kell kovácsolni az A2-es indulásunkat…

187


🤽‍♂️

Búcsúzott fiú utánpótlásunk az A1-es bajnokságtól – terveink szerint csak átmenetileg, rövid időre. A célunk, hogy megerősödve, új alapokra helyezett képzéssel térjünk vissza a legjobbak közé. #hajráSzentes

– Sajnos nem lepődtem meg a hétvégi eredményeinken. Miután megérkeztem Szentesre dolgozni, az A1-es bajnokság utolsó szakaszát már nyomon követtem. Szerencsére a legügyesebb csapatunk a gyermek korosztály, így könnyebben építkezhetünk. Klubként nem tudtunk A1-es szintet produkálni, az utánpótlás munkát gyökeresen meg kell változtatnunk. Tudom, hogy ez egy kemény vélemény tőlem, de az egy gyászos pillanat, amikor a szentesi utánpótlásnak az A2-es bajnokságban kell indulnia. Ehhez egy hosszabb, egy-kétéves folyamat vezetett, amelynek a végére ezen a hétvégén értünk oda. Sajnos két-három hónap alatt nem tudtunk már annyit változtatni, hogy megőrizzük a tagságunkat – értékelte az elmúlt hétvégét és az ahhoz vezető utat szakmai igazgatónk, Kis Gábor.

A sikeres utánpótlás felépítése nem megy egyik pillanatról a másikra. Ezzel kapcsolatban Kis Gábor úgy fogalmazott, a feljutó Fehérvár 2015 óta dolgozik azon, hogy eljusson az A1-ig.

– A gyermekcsapatunk mindkét mérkőzését megnyerte, a serdülők és az ifjúságiak viszont pont nélkül maradtak. Azt is fontos megjegyezni, hogy az összes játékosunk előtt emelem a kalapom, mert elképesztően egységesek voltak az elmúlt időszakban, dicséretes akaraterőt mutattak. Magatartásból jelesre vizsgáztak, sajnos az elmúlt egy-kétéves el nem végzett munka levét ittuk most meg – összegzett.

Két idősebb csapatunkat tekintve szakmai vezetőnk szerint az volt a legszembetűnőbb, hogy lényegesen rövidebb ideig bírták erővel, mint ellenfeleik. Két-három negyedig jól ment a játék, ezt követően viszont drasztikusan visszaesett a teljesítményük.

– Mindenkit megvisel, hogy búcsúztunk az A1-től, de inkább azt szeretném, ha egy óriási lehetőségként tekintenénk az A2-re. Alapvetően úgy sokkal nehezebb minőségi munkát végezni a srácokkal, ha hétről hétre azzal megy el két-három nap, hogy vereség után kell őket „felmosni a padlóról”. Az A2-ben lényegesen több sikerélmény érhet bennünket, pozitív élményeket kaphatnak az utánpótlás játékosaink, ami komoly motivációt jelenthet számukra. Nekem és az edzőknek az a feladatunk, hogy ezt a szakmai munkát felépítsük, de ennek sikerességéhez szükségünk lesz a fiúk szorgalmára és a szülők támogatására is – folytatta.

Az A2-es bajnokság küzdelmei még szeptemberben elrajtolnak. A koncentráció fontos, éppen ezért a hazai kvalifikációs torna befejeztével Kis Gábor tartott egy motiváló beszédet fiataljainknak.

– Amennyiben tudják követni a fiúk azt az utat, amit felvázoltam nekik, akkor elképzelhetetlennek tartom, hogy ne fejlődnének és ne csak kitérő legyen ez az A2. Mindannyian ezért fogunk dolgozni, hogy a nagymúltú szentesi utánpótlás bázist ismét a legjobbakkal emlegessék egy lapon – fogalmazta meg legfőbb célunkat Kis Gábor.

Eredmények:

Gyermek:
Fehérvár–Legrand Szentes 6–10
YBL–Fehérvár 6–10
Legrand Szentes–YBL 12–7

Serdülő:
YBL–Fehérvár 6–7
Legrand Szentes–YBL 7–10
Fehérvár–Legrand Szentes 15–7

Ifjúsági:
Legrand Szentes–YBL 6–8
YBL–Fehérvár 8–10
Fehérvár–Legrand Szentes 14–7

📸 Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #utánpótlás #vízilabda #legrand #szentes








Forrás