Kezdőlap Hírek Kiemelkedő közszolgálatért elismerések átadása…

Kiemelkedő közszolgálatért elismerések átadása…

185

Szentes Város Önkormányzata a közszolgálatban kiemelkedő munkát végzőket „Kiemelkedő közszolgálatért” elismerésben részesítette, melyet hagyományosan minden évben augusztus 20-ai ünnepség kereteiben ad át polgármester úr az intézmények vezetői által javasolt személyeknek.

Az ünnepségen hárman nem tudtak részt venni, ezért ők a mai napon (2023. szeptember 4-én) vették át az elismeréseket a Városházán Szabó Zoltán Ferenc polgármestertől.

Kis-Pál Mártonné Veronika 1994-től nyugdíjba vonulásáig dolgozott a Szentesi Központi Óvoda Árpád és Farkas Antal Utcai tagóvodájában dajkai feladatokat ellátva. Szorgalmas, lelkiismeretes, igényes munkavégzésével, segítőkész, derűs személyiségével a legelső naptól megtalálta a közös hangot, és jó kapcsolatot alakított ki, mind munkatársaival, mind a gyermekekkel és a szülőkkel. Munkaköri feladatait kellő önállósággal, nagy precizitással, kolléganőivel összehangoltan látta el. Környezetében a rend, tisztaság tükröződött, s emellett mindig szívesen segített munkatársainak a csoportokban is, példa tudott lenni mindenki számára. Folyamatosan törekedett munkájában meglévő ismereteinek frissítésére, ezeket sikeresen beépítette a mindennapi munkájába, tapasztalatait átadta kollégáinak. Szerénységével, tenni akarásával hamar a nevelő közösség megbecsült tagjává vált. Mindig lehetett számítani rá a helyettesítésben, a rendezvényeken, az önként vállalt feladatokban. Az óvodapedagógusok jobbkeze volt, mindenben segítette munkájukat. Nagyon örült neki, ha a gyermekek között tevékenykedhetett, szeretetével, figyelmével, odaadásával elhalmozta őket, amit a gyerekek egy-egy rajzzal köszöntek meg. Széleskörű ismerettel rendelkezik a néphagyomány-ápolással kapcsolatosan, sok kézműves technikát ismer és művel és ezeket szívesen adta át környezetében. Kifinomult esztétikai érzékkel rendelkezett, amit szeretettel alkalmazott a csoportjában és az óvodában, környezetét megszépítve. Szívesen és aktívan vett részt az évszakokhoz, ünnepekhez kapcsolódó dekoráció és ajándék kreatív elkészítésében. A horgolás nagy mestereként sokszor meglepte a gyerekeket, felnőtteket kézimunkájával.

Somogyi Antal 2021 júliusában kezdett dolgozni a Sportközpontnál, mint pályamunkás. Szorgalmának és lelkiismereteségének kezdettől fogva nagy hasznát veszi az Intézmény. Sokoldalú műszaki ismereteinek köszönhetően hozzájárul az Intézmény gépjárműparkjának karbantartásához. Munkatársaival a kapcsolata kiváló, minden területen számíthatnak rá. Tevékenyen részt vesz a közösségi csapatmunkában, mellyel hozzájárul a munkatársak közötti jó kapcsolattartáshoz

Szénási Ferenc 2010. óta a Szentes Városi Szolgáltató KFT munkavállalója. A távhőszolgáltató részlegnél, mint hőközpont kezelő tevékenykedik ezen felül aktívan részt vesz a felmerülő műszaki karbantartási munkálatok elvégzésében is. Nagy figyelmet szentel a feladatok pontos, határidőben történő elvégzésére. A rábízott feladatokat lelkiismeretesen elvégzi, besegít más munkaterületen dolgozó kollégáinak is. Munkatársait mindig meghallgató, támogatást nyújtó kolléga.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás