Kezdőlap Hírek A közösség ereje – Megújult a Damjanich utcai Óvoda udvara…

A közösség ereje – Megújult a Damjanich utcai Óvoda udvara…

250

A közösség ereje csodákra képes, és ha ezt mi magunk is megtapasztaljuk, akkor nagyobb hittel és reménnyel vágunk bele egy-egy új közös feladatba, kihívásba. Szentesen a Damjanich utcai Óvoda szülői munkaközössége az óvoda dolgozóinak álmát valósították meg a nyári szünet alatt, mert átépítették az udvart, valamint a játékeszközöket felújították.

Mindez nem jöhetett volna létre, ha nincsenek olyan szülők, akik ezt az egy napot fel nem áldozzák az óvoda számára. Ha nincs a Mars Magyarország Kft. támogatása, amelyből az átépítéshez szükséges anyagokat vásárolták meg (sóder, homok, cement, térkő), valamint a cégnél dolgozók munkájukkal is segítettek. A városi támogatásból festékeket vásároltak. Az egyik kőműves apuka pedig felajánlotta brigádja szakmunkáját a munkálatok elvégzéséhez.

Szentesen mindenki tudja, hogy ennek az óvodának a varázsát a családias hangulat adja. Az óvoda udvarának újra álmodását az sarkalta, hogy a gyermekeknek minél jobb helyre kerüljenek a játszóeszközök. A babaházat eddig a nap melengette, így nyáron szinte használhatatlan volt, most viszont átköltözött árnyékos fás részre.

A homokozót is egy picit arrébb csúsztatták, amit az apukák lapáttal oldottak meg és több köbméter földmunkával járt. Ha géppel csinálják, akkor az udvar burkolata tört volna össze, így hosszú órákon át lapátoltak. A homokozó környezetét leburkolták, mert bizony a régi helyen nem lehetett homokozni eső után.
Jó volt látni, hogy nyüzsgött az udvar ezen a napon, anyukák, óvó nénik adták egymásnak a smirglipapírt, utána az ecsetet, a dajkanénik reggelire sütötték a lángost, főtt a pincepörkölt bográcsban, és mint a gyermekek úgy „játszottak” az udvaron.

A közösség ereje ismét bizonyított. Mindenkinek köszönik a segítséget az óvoda dolgozói!

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás