Kezdőlap Hírek Hírek 22. Szentesi Lecsófesztivál első napja…

22. Szentesi Lecsófesztivál első napja…

2023. szeptember első hétvégéjén újra találkoztak a lecsófőző csapatok Szentesen az ország 10 legnagyobb gasztronómiai fesztiválok közé tartozó Szentesi Lecsófesztiválon! Több mint két évtizede, hogy ekkor Szentesre figyel a szabadtéri bográcsgasztronómia világa!

Az első nap a ráhangolódás, ami azt jelenti, hogy szalonnasütéssel melegítenek be a csapatok a másnapi főzésre. Vannak olyan családi és baráti társaságok, akik csak erre a napra jönnek ki, mert ennek az estnek a hangulata nagyon tetszik nekik. Családias, a gyerekek is bátran nyársat ragadhatnak és a szalonnasütés olykor grill piknikbe csap át. Mindegy is, hogy mi sül a lángok felett, a lényeg a társaság.

A Hunor Coop dolgozói a másnapi 1000 adagos kondérhoz ezen a napon kezdik el az alapanyagok megpucolását, hogy másnap „csak” főzni kelljen. Lovaskocsikon a Jövőnkért néptáncosai és a Városi Fúvószenekar tagjai járják végig a cég üzleteit, hogy felhívják a figyelmet a lecsófesztivál indulására.

A színpadi koncertek közben fellobbannak a lángok és dől a zsír, sülnek a grillek és ahogy besötétedik a bulié lesz a főszerep.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás

Exit mobile version