Kezdőlap Szentesi VK Csapatkapitányunkkal beszélgettünk…

Csapatkapitányunkkal beszélgettünk…

295


🤽‍♂️🗣️💬

Példaképekről és nagy sikerekről, nyári felkészülésről, eddig megélt tapasztalatokról és a jövőbeli 🔴🔵 Metalcom Szentesről is beszélgettünk Kaposvárról igazolt újdonsült csapatkapitányunkkal, a 2️⃣6️⃣ éves Szatmári Kristóffal.

– Tizenkét nap van az első bajnoki mérkőzésünkig. Hol tartunk a felkészülési időszakban?
– Tényleg mindjárt itt van a kezdés, pedig olyan távolinak tűnt, amikor elkezdtük az edzéseket. Elvégeztük azt a munkát, amit vezetőedzőnk, Komlósi Péter megálmodott. Ezen a héten négyszer is kétkapuztunk a Miskolccal itthon, hogy szokjuk a meccsterhelést. A következő héten mi utazunk hozzájuk, ami nem is baj a bajnokság előtt, hiszen szeptember közepétől komoly és fontos feladatok várnak ránk, amelyekre fel kell készülni. Konkrétan a kérdésre válaszolva pedig úgy érzem, ott tartunk, ahol most kell tartanunk.

– Milyen tapasztalatokkal gazdagodtatok a Miskolc elleni kétkapuzásokból?
– Négy helyett öt negyedet játszottunk, így nagyon jól szolgálták ezek a találkozók a felkészülésünket. A Miskolc egy erős, brusztoló ellenfél, az olyan pörgős meccsekből, mint amilyeneket velük játszottunk, lesz bőven a szezonban. Igyekeztünk minél több mindent gyakorolni, alakulnak már azok a bizonyos páros kapcsolatok, amelyek a későbbiek során hasznunkra válhatnak.

– Az augusztusi ünnepi hétvégén hazai környezetben három mérkőzést is játszhattunk a BENU Magyar Kupában. Ezeket hogy élted meg?
– Kvázi felmérő volt számunkra az a kupahétvége. Bár nem jutottunk tovább, a vezetőség, a szakmai stáb, a játékosok és a szurkolóink számára ennek ellenére is pozitív visszajelzés lehetett ez a három mérkőzés. A Pécs ellen az első hivatalos meccsünket játszottuk, és rögtön nyerni tudtunk. Nem szabad elfelejteni, hogy öten igazoltunk ide, ennyi embert sosem könnyű beépíteni egyik pillanatról a másikra. Ettől függetlenül a Pécs ellen megmutattuk, hogy lesz keresnivalónk a bajnokságban, de a Vasas és a Szolnok ellen sem adtuk fel, azokon a találkozókon is jó képet festettünk.

– Átalakult a játékoskeretünk a nyáron, hiszen öten érkeztetek, valamint hárman az ifjúságiak közül is felkerültek a felnőttek közé. Az eddigi tapasztalataid alapján milyen együttes benyomását kelthetjük majd?
– Az a legfontosabb, hogy egy csapattá váljunk. Sokan érkeztünk, időre van szükség, míg teljesen összekovácsolódunk a medencében. Abban viszont már most biztos vagyok, hogy egy jó, lendületes, sikerre éhes társaságunk lesz, amiből már egy kis ízelítőt a kupameccsek alkalmával is láthattak a szurkolóink. Szerintem véget ér az az időszak, amikor a Szentes kizárólag a kiesés elkerülése ellen küzd a szezon során. Kis Gábor szakmai igazgató érkezésével az egész klub gyökeres változásokon ment keresztül. Mindenki szeme előtt a kitűzött cél lebeg, az én megérzéseim pedig nagyon pozitívak.

– Fiatal korod ellenére már rengeteg rutinnal rendelkezel. 2014-ben tagja voltál a világbajnok juniorválogatottnak, 2017-ben pedig a bajnokságot, Magyar Kupát és Bajnokok Ligáját nyert Szolnoknak. Vasas-nevelésként megfordultál Pécsett is, hozzánk pedig Kaposvárról érkeztél. Ezek a sikerek és időszakok milyen hatást gyakoroltak rád?
– Tizennyolc évesen egy olyan csapatba kerültem Szolnokra, ahol kizárólag olyan játékosok alkották a keretet, akik a példaképeim lehettek. Közülük is kiemelkedett Varga Dénes. Hihetetlen volt felfogni, amikor Cseh Sándor felhívott, hogy szeretne leigazolni. Természetesen ilyen fiatalon még nem vállaltam oroszlánrészt a Bajnokok Ligája-győzelemből, de teljesértékű tagja voltam a csapatnak. Az is örömmel töltött el, hogy az utánpótlás éveimet követően visszakerültem a Vasashoz, mert gyerekként mindig arról álmodtam, hogy egyszer majd a Komjádi uszodában magamra húzhatom a klub sapkáját a felnőtt OB I.-ben, de Pécsett és Kaposváron is hasznos éveket töltöttem el a pályafutásom szempontjából.

– A szezonnyitó sajtótájékoztatónkon külön megemlítetted azt is, hogy szakmai igazgatónkkal, Kis Gáborral még együtt játszhattál Szolnokon. Ez ekkora hatással volt rád?
– Igen! Mielőtt odaigazoltam, személyesen nem ismertem Gábort, de ott rögtön a szárnyai alá vett és nagyon sokat segített nekem, rengeteget beszélgettünk, ráadásul az utazások során szobatársak is voltunk. A mai napig nagyon jó baráti kapcsolatot ápolunk egymással. Azt hiszem, nem árulok el titkot azzal, ha azt mondom, oroszlánrésze volt a személyének és a felvázolt terveinek a Szentesre igazolásomban.

– A 2023–2024-es szezonban te leszel a Metalcom Szentes csapatkapitánya. Eddigi pályafutásod során találkoztál olyan kapitánnyal, akitől sok praktikát ellestél?
– Őszintén szólva különösebb energiákat sosem fektettem abba, hogy a csapatkapitányok cselekedeteit figyeljem. Azt viszont pontosan tudom például, hogy Szolnokon Kis Gábor miket és mikor mondott a csapatunknak, hogyan motivált bennünket. Összességében azt gondolom, itt Szentesen mindenki tisztában van a feladatával, senkit sem kell noszogatni a munkára. Ez az első idény, hogy csapatkapitány leszek, úgyhogy köszönöm szépen a csapattársaim bizalmát.

– Bajnoki célként a 10. hely elérését fogalmazta meg klubunk. Neked mik a személyes ambícióid?
– Igen, a tizedik helyet tűztük ki, de mivel a bajnoki menetrendet felpörgetik és decemberre kialakul az alsó- és felsőház mezőnye, így akár még az is benne lehet a pakliban, hogy bekerülünk a legjobb nyolc közé és úgy mehetünk el karácsonyozni, hogy felülteljesítettük a célunkat. A legfontosabb viszont az, hogy egy olyan csapat legyünk, amely egységes képet fest, mindenki egy irányba megy és jó játékot játszunk. Ezekhez próbálom én megadni mindazt, amit csapatkapitányként megadhatok.

📸 Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #metalcomszentes #vízilabda #tippmix #hajráSzentes




Forrás