Kezdőlap Hírek Hírek Kiemelkedő közszolgálatért elismeréseket adtak át (méltatások)

Kiemelkedő közszolgálatért elismeréseket adtak át (méltatások)

Szentes Város Önkormányzata a közszolgálatban kiemelkedő munkát végzőket Kiemelkedő közszolgálatért” elismerésben részesíti, melyet hagyományosan minden évben augusztus 20-ai ünnepség kereteiben ad át polgármester úr az intézmények vezetői által javasolt személyeknek:

  • Albert Lászlóné 2003. óta a Szentes Városi Szolgáltató KFT munkavállalója. A Központi Konyha konyhai kisegítőjeként tevékenykedik, ahol odaadóan, pontosan végzi a rábízott feladatokat, vezetői számára megbízható munkaerő. A munkakörébe tartozó feladatok lelkiismeretes elvégzésén túl, besegít más munkaterületen dolgozó kollégáinak is.
  • Berényi Sándorné a Szentesi Felsőpárti Óvoda Damjanich utcai Tagóvodájában takarítóként kezdett, majd 2013-tól dajkaként lelkiismeretesen, precízen, alaposan végzi munkáját. A gyermekek iránti szeretet, következetesség, pontosság, megbízhatóság, becsületesség, segítőkészség jellemzi munkáját. A szülőkkel, az óvoda dolgozóival baráti kapcsolatot ápol, segítőkészségére mindig számíthatunk. Aktív szerepet vállal egy-egy óvodai rendezvény szervezésében, lebonyolításában, mindig érződik, hogy Ő az óvó néni „jobb keze”. Ismereteinek gazdagításáért elvégezte a dajkaképző tanfolyamot, tudását a fiatalabb vagy pályakezdő dajka néniknek szívesen átadja. Ő a HACCP felelős, melyet nagy szakértelemmel, precízen, az előírásoknak megfelelően végez. Munkája és személyisége jelentősen hozzájárul az intézmény elismertségéhez, pozitív megítéléséhez.
  • Bozsek Szilvia Szentes Város Hajléktalan Segítő Központjának gazdasági ügyintézője, tizennégy éve áll a város szolgálatában. Kezdetben a Városellátó Intézmény Mágocsi úti telephelyén gépjármű ügyintézőként dolgozott, majd az átszervezések után a Városellátó Nonprofit Kft.-nél folytatta munkáját. A munka mellett folyamatosan képzéseken vett részt, és a pénzügyi ügyintéző szakot is sikeresen elvégezte. A Szentesi Közös Önkormányzat Számviteli és Tervezési Irodáján már pénzügyi ügyintézőként kamatoztatta tovább a szakmai tudását. Jelenlegi munkahelyén a megszerzett tudását, tapasztalatát és kapcsolatait mind az intézmény működésének a javára tudja fordítani.  Nagyon jó a munkakapcsolata a társintézmények, és a városi gazdasági iroda munkatársaival. A rábízott feladatokat pontosan, és körültekintően határidőre teljesíti. Az ellátottakkal empatikus és rendkívül segítőkész, ezért tisztelik és elismerik a munkáját.
  • Brnya Endre, ahogy a kollégái hívják, az „Öreg” régi motoros a cégnél, 2006. óta dolgozik a Szentesi Családsegítő Központ Tanyagondnoki Szolgálatánál. Endre elkötelezett munkája iránt, nem csak arra törekszik, hogy kielégítse a külterületi lakosság igényeit, hanem minden általa gondozott személyhez van egy jó szava, problémáikat mindig szívesen meghallgatja, törődik az idős lakosság lelkével. Nem csak az ügyfelei, hanem kollégái is nagyon szeretik, hiszen mindig aktívan részt vesz az intézmény közösségi életében, vidám személyiségével egy színfoltja a csapatépítő buliknak is, ahol fergeteges humorával és táncával elkápráztatja kollégáit.
  • Czakó Kálmán 1987. óta dolgozik a Szentes Városellátó Nonprofit Kft-nél, illetve jogelődjeinél. Az Építő Részleg művezetőjeként az út, járda, csapadékvíz csatorna fenntartási, felújítási, valamint a magasépítési munkák irányítása tartozik a feladatkörébe. A hozzá tartozó munkatársak közvetlen irányításán túl a tervezett feladatok felmérését, műszaki előkészítését költségvetés és árajánlat összeállítását készíti. A Részleg napi munkáját több, mint tíz évig egyedül, majd a tevékenység bővülésével munkatársával ketten irányítják a kivitelezési munkák túlnyomó részét. Jó humorú, kreatív, együttműködő, barátságos személyiségével a Társaság egyik legrégebbi, meghatározó alakja, rendkívüli helyzetekben bármikor számítani lehet részvételére. Gyakorlatára, helyismeretére, tapasztalatára a 2023. december 5-én elért nyugdíjjogosultságát követően is számítunk. Esetében a nyugdíjba vonulás kifejezést kerülendőnek tartjuk
  • Debreczeni-Kiss Jánosné, Anna, 6 éve takarítóként dolgozik a Szentes Városi Könyvtárban. Munkájában mindig lelkiismeretes és precíz. A gyermekkönyvtár rendjét és tisztaságát szívén viseli. Emellett gondozza a gyerekek két kis kedvencét Joe-t és Jucit a teknősöket. Ápolja a növényeket, amelyek otthonosabb környezetet biztosítanak a könyvtár látogatói számára. Nem csak kollégái, de az olvasók is mindig bizalommal fordulhatnak hozzá kérdéseikkel, kéréseikkel. Az eltelt évek során a legkisebbek közül sokan tiszteletbeli nagymamaként tekintenek rá, amire mindig mosolygós tekintetével, szigorú, de kedves természetével rá is szolgált.
  • Gágyor Anitát először közfoglalkoztatottként alkalmaztuk Bölcsődénkben. Nagyon meg voltunk elégedve a munkájával, a munkához való hozzáállásával, ezért 2015-től bölcsődei dajka állást ajánlottunk fel számára, amit örömmel el is fogadott. A bölcsődei dajka-képzést sikeresen teljesítette. Minden esetben pontosan érkezik munkahelyére. Munkájára igényes, pontos, precíz kolléganő. Felelősségteljesen fogadta a nyári diák munkára érkezőket, munkájukat összehangoltan irányította. Munkakörén belül vagy kívül eső kéréseinket azonnal teljesíti, segíti a kisgyermeknevelők munkáját. Vidám, pozitív személyisége hozzájárul a jó közösségi hangulat fenntartásához. Kiváló ötleteivel minden területen építi a munkavégzés hatékonyságát, színvonalát. A kisgyerekek minden esetben fordulhatnak hozzá kéréseikkel, kedves empatikus személyiségét rövid idő alatt bizalmukba fogadják.
  • Gila Éva 12 éve dolgozik a Gondozási Központnál. Terápiás segítői munkaköréből adódó feladatait mindig pontosan és határidő szerint végzi, a hozzá kapcsolódó dokumentációja példaértékű. Az ellátottak körében is kivívta magának a tiszteletet, elismerést, ezért bátran és rendszeresen keresik meg problémáikkal és személyes örömeikkel is. Viselkedése mindig kedves, higgadt, türelmes, empatikus, mely a hozzá fordulók bizalmát erősíti. Munkatársaival való kapcsolata is a partnerségen és segítésen alapul, jó vele együtt dolgozni. Részt vesz a munkakörén túli eseményeken is. Elkötelezett és lojális az intézményhez, szorgalmasan részt vesz a képzéseken, igyekszik beépíteni mindennapi munkájába. A szakmai munkához való hozzáállása példaértékű.
  • Juhász Szabó István 7 éve dolgozik úszómester munkakörben az Üdülőközpontnál. Munkáját következetesen, nagy odafigyeléssel végzi, ennek sok esetben a sportoló diákok, akiket fegyelmezni próbál nem örülnek. Jó kapcsolatot ápol kollégáival, akik szeretik, elismerik a rangidőst közöttük.  
  • Kelemen Éva korábban a Dr. Bugyi István Kórházban a közétkeztetésben, betegélelmezésben dolgozott. A szociális gondozó és ápoló szakképesítés megszerzése után, 2019. óta vesz részt aktívan a gondozási csoport munkájában Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonban. Személyes gondoskodást végzőként, a továbbképzési kötelezettségének teljesítése során, tanfolyamon, személyiségfejlesztő foglalkozáson és szakmai képzésen sajátított el új ismereteket. Mindenkivel kedves, figyelmes és segítőkész személyisége miatt kollégái, és az ellátottak is hamar megszerették. Munkatársaival törekszik a színvonalas teammunka feltételeinek megteremtésére. Probléma felismerése és megoldása kimagasló, precíz és szakszerű munkát végez. Az idős emberekkel is jó kapcsolatot ápol, feléjük nyílt, bizalmukat gyorsan elnyeri.
  • Kis-Pál Mártonné Veronika 1994-től nyugdíjba vonulásáig dolgozott a Szentesi Központi Óvoda Árpád és Farkas Antal Utcai tagóvodájában dajkai feladatokat ellátva. Szorgalmas, lelkiismeretes, igényes munkavégzésével, segítőkész, derűs személyiségével a legelső naptól megtalálta a közös hangot, és jó kapcsolatot alakított ki, mind munkatársaival, mind a gyermekekkel és a szülőkkel. Munkaköri feladatait kellő önállósággal, nagy precizitással, kolléganőivel összehangoltan látta el. Környezetében a rend, tisztaság tükröződött, s emellett mindig szívesen segített munkatársainak a csoportokban is, példa tudott lenni mindenki számára. Folyamatosan törekedett munkájában meglévő ismereteinek frissítésére, ezeket sikeresen beépítette a mindennapi munkájába, tapasztalatait átadta kollégáinak. Szerénységével, tenni akarásával hamar a nevelő közösség megbecsült tagjává vált. Mindig lehetett számítani rá a helyettesítésben, a rendezvényeken, az önként vállalt feladatokban. Az óvodapedagógusok jobbkeze volt, mindenben segítette munkájukat. Nagyon örült neki, ha a gyermekek között tevékenykedhetett, szeretetével, figyelmével, odaadásával elhalmozta őket, amit a gyerekek egy-egy rajzzal köszöntek meg. Széleskörű ismerettel rendelkezik a néphagyomány-ápolással kapcsolatosan, sok kézműves technikát ismer és művel és ezeket szívesen adta át környezetében. Kifinomult esztétikai érzékkel rendelkezett, amit szeretettel alkalmazott a csoportjában és az óvodában, környezetét megszépítetve. Szívesen és aktívan vett részt az évszakokhoz, ünnepekhez kapcsolódó dekoráció és ajándék kreatív elkészítésében. A horgolás nagy mestereként sokszor meglepte a gyerekeket, felnőtteket kézimunkájával.
  • Lajos István több, mint 30 év közszolgálatban eltöltött időt tudhat maga mögött, melyet az Önkormányzatnál a Műszaki Osztályon, illetve Irodán töltött el. Feladatai során mindig a legalaposabb szakmai hozzáállással oldja meg a problémákat, lelkiismeretes és precíz munkája sokat jelent a városnak. Sok ilyen, a városért dolgozó és dolgozni akaró emberre lenne szükség, aki mindig a legnagyobb tisztelettel és türelemmel fogadja az ügyfeleket. István 2023. augusztusától ugyan nyugdíjas napjait fogja tölteni, de a városért végzett több, mint három évtizednyi munkája méltó arra, hogy „Kiemelkedő közszolgálatért” városi elismerésben részesüljön.
  • Maszlag Tamás közel egy évtizede látja el a Művelődési Központ telephelyein a karbantartó-portás-gondnoki feladatokat. Közfoglalkoztatottként került a Móricz Zsigmond Művelődési Házba, ahol a karbantartói munkája mellett a közösségek tevékenységének segítésével is hamar az intézmény mindennapjainak gondos gazdájává vált, saját maga által végzett javításokkal is óvta, védte az épületet és annak berendezéseit Az egyes klubok, szakkörök bátran fordulhattak hozzá, mert mindig talált megoldást a problémák kezelésére. Nagy szerepe volt abban, hogy – a nagyon rossz műszaki állapotban lévő épület ellenére – a szervezetek otthon érezhették magukat a Móriczban. A Móricz ideiglenes zárása, a költöztetésében, az új helyek megtalálásában javaslataival, fizikai munkájával és a szereplők megfelelő tájékoztatásával is segítette a folyamat sikerét. Neki köszönhető, hogy a szervezetek elfogták a változás kényszerét, és új működési helyüket is belakták. Később Tamás a Gólyás Házba került, ahol ugyanazzal a körültekintéssel és proaktív hozzáállással segíti a munkát, biztosítja napi szinten a szakkörök, a közösségek munkájának támogatását. Tevékenységével hozzájárult és hozzájárul ahhoz, hogy a Gólyás Ház szakmai munkáját helyi és országos szinten is ismerik és elismerik.
  • Rákócziné Marsovszki Irén Ilona A KÖZGÉ igazgatási és ügyviteli érettségije után folyamatosan frissítve tudását, pénzügyi -számviteli ügyintéző képesítést szerzett. 2017. óta mosó és vasalónőként dolgozik a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonban. Ellenőrzi és kezeli az intézményi textil raktárát. Munkatársaival törekszik a színvonalas feladatellátásra, szigorúan betartva a szakmai előírásokat. Pontos, példaértékű munkát végez, sokszor segíti kollégáit a megoldandó nehézségeikben is. Szükség szerint helyettesíti a konyhai dolgozókat. Munkavégzését a megbízhatóság és a lendületesség jellemzi, gyorsan alkalmazkodik az új helyzethez. Feladatvégzésében mindig nagyon precíz, sőt munkaterültén a munkafolyamatok irányításában is kiválóan helytáll.
  • Rozgonyi Eszter 2015. júniusától az Üdülőközpont gazdasági irodáján pénzügyi ügyintéző munkakörben látja el feladatait. Munkáját lelkiismeretesen, nagy szorgalommal végzi. Szívesen tanul meg új feladatokat, ezzel segíti kollégái munkáit. Rendszeresen részt vesz az Üdülőközpontban megrendezésre kerülő úszóversenyek eredményeinek adminisztrálásában. Kollégáival, a vendégekkel és a sportolókkal jó kapcsolatot ápol.
  • Somogyi Antal 2021 júliusában kezdett dolgozni a Sportközpontnál, mint pályamunkás. Szorgalmának és lelkiismereteségének kezdettől fogva nagy hasznát veszi az Intézmény. Sokoldalú műszaki ismereteinek köszönhetően hozzájárul az Intézmény gépjárműparkjának karbantartásához. Munkatársaival a kapcsolata kiváló, minden területen számíthatnak rá. Tevékenyen részt vesz a közösségi csapatmunkában, mellyel hozzájárul a munkatársak közötti jó kapcsolattartáshoz
  • Szénási Ferenc 2010. óta a Szentes Városi Szolgáltató KFT munkavállalója. A távhőszolgáltató részlegnél, mint hőközpont kezelő tevékenykedik ezen felül aktívan részt vesz a felmerülő műszaki karbantartási munkálatok elvégzésében is. Nagy figyelmet szentel a feladatok pontos, határidőben történő elvégzésére. A rábízott feladatokat lelkiismeretesen elvégzi, besegít más munkaterületen dolgozó kollégáinak is. Munkatársait mindig meghallgató, támogatást nyújtó kolléga.
  • Takács Ádám József a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatalban a Műszaki Irodán közfoglalkoztatottként kezdett dolgozni, a Főkertész asszony munkáját segítve. Munka mellett önerőből főiskolára járt és diplomát szerzett munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatás szakon. 2018-ban került a Szociális Irodára, ahol a számára nem ismeretlen közfoglalkoztatási feladatokat vette át, kinevezett köztisztviselőként. Emellett folyamatosan megismerkedett a Szociális Irodán folyó feladatokkal is, szükség esetén segítette a kollégák munkáját. 2020-2022 között az irodavezető tartós távolléte alatt, mint megbízott irodavezető irányította a Szociális Irodát. Rendszeresen részt vesz a Képviselő-testület, valamint a Szakbizottságok ülésein, közreműködik a Szociális Iroda feleadatkörébe tartozó döntés-tervezetek elkészítésében. Jó kapcsolatot alakított ki Hivatal többi dolgozójával, a szociális intézményekkel, valamint a Szentesi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályával. Irodán belül mindig mindenben lehet rá számítani, igazi „szociális”. Feladatát megbízhatóan, lelkiismeretesen látja el, a jogszabályi előírásokat szem előtt tartva. Maximálisan törekszik a közfoglalkoztatásba került dolgozók ügyeinek minél gyorsabb és hatékonyabb teljesítésére.
  • Tóth János 1985. óta dolgozik Szentes Városellátó Nonprofit Kft-nél, illetve annak jogelődjeinél. A Mágocsi úti Telephely telepvezetőjeként napi – embert próbáló – feladata a Társaság kivitelezési, fenntartási, üzemeltetési feladatainak műszaki gépellátása (szakiparigépek, munkagépek, gépjárművek) igényeinek kielégítése, annak szervezése. Hozzá tartozik a Társaság és gyakran az Önkormányzat szükséges vagy kényszerű raktározási feladatainak ellátása. Általa irányított szervezeti egység 2018. évtől önálló Logisztikai Részlegként a Társaság legnagyobb létszámú szervezeti egysége, és tekintettel a gépjármű állomány 30 éves átlagéletkorára az egyik legköltségesebb is. A költségek ”kordában tartásához” a tapasztalata meghatározó és igen fontos. A hatékony, takarékos és tervezett munkaszervezésre való törekvésével a Társaság alapvető érdekeit szolgálva számos munkatárs rutinját alakította meghatározóan. Barátságos, megoldásra törekvő személyiségével a Társaság egyik legrégebbi, meghatározó alakja, amely szerepében a 2024. január 08 -án elért nyugdíjjogosultságát követően is számítunk rá. Esetében is igaz, hogy a nyugdíjba vonulás kifejezést kerülendőnek tartjuk.
  • Török Henrietta 2017. óta dolgozik Szentesi Intézmények Gazdasági Szervezeténél gazdasági ügyintézőként. Teljesen más területen dolgozott korábban, de szorgalmának köszönhetően szakmailag az egyik legkiválóbb munkatárs vált belőle. Munka mellett mérlegképes könyvelői végzettséget szerzett államháztartási szakon. Évek óta kiváló, a többiek számára is példamutató szakmai színvonalon látja el a rábízott feladatokat. 2022. márciusától az intézményvezető helyettese. A különböző KGR-es adatszolgáltatások elkészítését szervezi, összehangolja a többiek munkáját, annak érdekében, hogy minden adatszolgáltatás határidőben, pontosan, a szakmai szabályok szerint elkészüljön a SZIGSZ mind a 12 intézménye vonatkozásában. Munkájára rendkívül igényes, emellett egy szerény, a munkatársaival nagyon jó kapcsolatban lévő, barátságos ember, akivel rendkívül jó együtt dolgozni. Munkájával nagy mértékben hozzájárul az intézmény fejlődéséhez.
  • Vida Klára Piroska Hódmezővásárhelyen a Komócsin Zoltán Vendéglátói Szakközépiskolában végezte középiskolai tanulmányait, majd a Boros Sámuel Szakközépiskolában áruforgalmi, belkereskedelemi és gazdálkodási szakon folytatta. Érettségi után a kereskedelemben helyezkedett el, majd egy helyi autósiskolákban ügyfélszolgálati szakreferensként tevékenykedett. Munkahelyeinek köszönhetően széles ismertségi körrel rendelkezik, családja is tősgyökeres szentesi. Lelkiismeretesen végzi el feladatait a Szentesi Élet Kft. megalakulása óta. Szerkesztőségi titkárként az újságírók munkáját segíti, a lapterjesztőkkel való folyamatosa kapcsolattartás is a feladatai közé tartozik. Kiváló a problémamegoldó képessége, meghallgatja a szerkesztőségbe érkező olvasók mindennapi gondját, a lappal kapcsolatos észrevételeiket, átveszi az apróhirdetéseket, és attól sem riad vissza, amikor plakátokat kell cserélni a buszmegállókban. Gyakorlatias, jó szervező, bármikor lehet rá számítani. Mindig a megoldást keresi, figyelmességével és kedvességével az 55 éves Szentesi Élet városi hetilap megbízható munkatársa.
Exit mobile version