Kezdőlap Hírek Együttműködési szándéknyilatkozat Ganzhou várossal…

Együttműködési szándéknyilatkozat Ganzhou várossal…

Kína és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok 74. évfordulóján, aláírták a baráti városok szándéknyilatkozatát Szentesen.

– Egyesítjük városunk erőforrásait, hogy előmozdítsuk a gazdasági és kereskedelmi együttműködést Szentessel és más magyarországi területekkel – mondta Zou Zhi Yu úr, Ganzhou város alpolgármestere 2023. augusztus 21-én tartott együttműködési nyilatkozat aláírásakor.

Kína Jiangxi tartomány Ganzhou város küldöttsége hivatalos jószolgálati látogatása során Szentes város önkormányzatával folytatott baráti eszmecserék eredményeként a felek megállapodtak abban, hogy jelen mindkét fél ösztönzi az együttműködést és a megbeszéléseket a helyi vállalkozásaik, kereskedelmi és ipari kamaráik és üzleti csoportjaik irányába, az információmegosztás intenzívebbé tétele és a mindenki számára előnyös együttműködés előmozdítása érdekében.

– Mindkét fél támogatja és elmélyíti az eszmecserét és az együttműködést a további kiegészítő előnyökről és a közös fejlesztésről. Az együttműködés kiemelt területei: kereskedelem, termál energetikai tapasztalatok átadása, egészségügyi kapcsolatok, idegenforgalom, kulturális és sport kapcsolatok, valamint bátorítja és támogatja az együttműködést a határokon átnyúló e- kereskedelemben, illetve a nemzetközi logisztika magas színvonalú fejlesztésének lehetővé tétele érdekében a települések közötti külkereskedelem előmozdítása céljából – mondta Szabó Zoltán Ferenc polgármester az aláírás utáni tájékoztatón.

A holnapi napon vállalkozó fórumon tájékoztatják a helyi vállalatok és vállalkozások képviselőit, hogy milyen lehetőség nyílik számukra a kínai piaci kapcsolatok bővítésére.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás

Exit mobile version