Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Isten éltessen, Magyarország!…

Isten éltessen, Magyarország!…

221

Nemzeti ünnepünk augusztus 20-a alkalmából, az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékünnepe előtt tisztelgett az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred állománya és meghívott vendégei.

A csapatzászló és az elöljáró fogadását követően az államalapítás jelentőségét ünnepi beszédében Illésfalvi Péter Úr, a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum Hadtörténelmi Kutató Osztály kutatója méltatta. Beszédében hangsúlyozta, hogy: „…Szent István öröksége egyszerre tárgyiasult és szellemi. Tárgyiasult mert van egy ezer éve ránk bízott ország, annak minden természetes kincsével és mindazzal, ami eleink munkája nyomán született és születik most is. Fontos a jelen idő használata, mert így rajzolódik ki az ív a rég múlttól a máig és így tekinthetjük ma is magunkénak ezt a hagyatékot, mely élő, szerves és általunk is folytatódik.” A beszédet követően Fehér Csaba tábori lelkész, a Szentesi Nagytemplomi Református Egyházközség, Lelkészi Hivatal, református lelkipásztora ünnepélyesen megáldotta a nemzeti színű szalaggal átkötött, új búzából sütött kenyeret, amely az élet jelképe.

Az ünnepség elismerések átadásával és előléptetésekkel folytatódott. A kiemelkedő teljesítményt nyújtott személyek a kiérdemelt elismeréseiket Seres József alezredestől, alakulatunk parancsnokhelyettesétől vehették át. Az ünnepi megemlékezést Szózattal és a csapatzászló elvezetésével ért véget.

Gratulálunk minden elismerésben részesült és előléptetett kollégának, további munkájukhoz sok sikert, erőt és egészséget kívánunk!”

📸 Király Zoltán Gergely zls.








Forrás