Kezdőlap Szentesi VK Lehetőséget szeretnénk teremteni a fiataloknak…

Lehetőséget szeretnénk teremteni a fiataloknak…

274


🤽‍♀️

Európai kupainduló csapatokba távozott két női vízilabdázónk, miközben tehetséges fiatalokat igazoltunk a helyükre. OB I.-es női felnőttcsapatunk ötödik hete készül együtt, a fizikális felkészítés mellett már a taktikai elemek gyakorlását is elkezdtük.

Bonca Vivien a Magyar Kupa-címvédő Ferencvárosban, Tóth Fruzsina pedig a BVSC-ben folytatja a pályafutását. Az érkezők oldalát Hnatyszyn Kinga és Erdélyi Hédi erősíti.

– Női szakágunk nagyon szép eredményeket ért el az elmúlt idényben, a következőben ezeket szeretnénk megismételni. A felnőttcsapatunk picit gyengült, mert két nagyon fontos játékosunk távozott. Az a célunk, hogy a nálunk folyó munka lehetőséget teremtsen azoknak a fiataloknak, akik fel szeretnék építeni önmagukat – jegyezte meg Kis Gábor, a Szentesi Vízilabda Klub szakmai igazgatója.

A Valdor Szentes vezetőedzője továbbra is Matajsz Márk, aki ezen a nyáron az U17-es leány válogatott másodedzőjeként Európa-bajnoki címet ünnepelhetett a törökországi Manisában. Segítője magyar bajnok játékosunk, Hevesi Anita lesz.

– Óriási élmény és tapasztalatszerzés volt az Európa-bajnok válogatottal együtt dolgozni. Amíg távol voltam, Anita helyettesített, akivel folyamatosan egyeztettünk, küldtem programot is a lányoknak, amikor pedig hazaérkeztem, rögtön becsatlakoztam a közös munkába. Egyelőre még a fizikális felkészítésen van a hangsúly, de már elkezdtük a taktikai elemek gyakorlását is – nyilatkozta Matajsz.

Vezetőedzőnk úgy fogalmazott, a csapat minden évben változik, rendszerint ugyanazt az utat járjuk be utánpótlásnevelő egyesületként, hogy kineveljük a játékosokat, ami óriási büszkeség számunkra, mert azt jelenti, jó munkát végzünk Szentesen.

– Idáig is fiatal csapatunk volt, de idénre lehet, hogy minden idők legfiatalabb átlagéletkorú kerete áll össze. Ez magába foglalja a hullámzó teljesítményt, nem előre magyarázkodva. A célunk, hogy az OB I.-esek mellett az utánpótlásunk is fejlődjön, ebbe a munkát maximálisan beletesszük – fogadkozott.

Az első tétmérkőzésünk a tervek szerint szeptember 22-én hazai környezetben lesz a BENU Magyar Kupában. A bajnoki rajt során a Dunaújvárost látjuk majd vendégül október negyedikén.

📸 Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #valdor #szentes #vízilabda #utánpótlás #tippmix #hajráSzentes







Forrás