Kezdőlap Szentesi VK Legyőztük a Pécset a szezonnyitó kupameccsen…

Legyőztük a Pécset a szezonnyitó kupameccsen…

263


👏🥳

Izgalmas és gólgazdag mérkőzéssel nyitottuk a 2023–2024-es idényt a BENU Magyar Kupában. Az utolsó negyedben kétgólos hátrányból álltunk fel, végül győzelemmel zártuk idei első mérkőzésünket, amelyet népes közönségünk vastapssal jutalmazott. #hajráSzentes

Pécs 🆚 Metalcom Szentes 15–16 (4–4, 3–4, 4–4, 4–4)
Férfi vízilabda, BENU Magyar Kupa, C csoport, 1. forduló. Szentes, 200 néző. Vezette: Fodor, Csizmadia.
Pécs: Gelencsér – Kolozsi 1, Keresztúri 2, Reisz 1, Lajkó 4, Vogel Si. 2, Némethy. Csere: Maser (kapus), Pónya, Holl 2, Pellei K. 1, Kókai Sz., Vidovenyecz, Szabó G. 2. Vezetőedző: Török Viktor.
Metalcom Szentes: Kovács B. – Asanin 1, Bozó 1, Vékony, Szatmári 5, Biros B. 3, Hajdú 2. Csere: Pethe 1, Magyar, Csorba 1, Vismeg B. 1, Kürti-Szabó M. 1. Vezetőedző: Komlósi Péter.
Gól – emberelőnyből: 12/8, ill. 13/6.
Ötméteresből: -, ill 3/3.
Kipontozódott: Reisz, ill. Vékony, Kürti-Szabó M.

Összefoglaló:

✍️ Kora délután még a zuhogó eső ijesztett ránk, de végül a kétnapos kupaprogram 17 órás kezdete nem forgott veszélyben. Az első ráúszás során már napsütésben ülhetett a lelátón és állhatott a medence körül nagyjából kétszáz ember.

A szezon első gólját újonnan megválasztott csapatkapitányunk, Szatmári Kristóf jegyezte kettő perc és ötvenöt másodperc elteltével– ezzel vezettünk egy–nullára, majd egy minutummal később Pethe István duplázta meg az előnyünket. Már négy–kettőre is vezettünk, azonban a negyed utolsó percében ledolgozta a hátrányát a Pécs.

Az elsőhöz hasonlóan a második negyedben is négyszer találtunk be a vendégek kapujába, de eggyel több támadást védekeztünk ki, mint ők, így a nagyszünetben 8–7-re vezettünk. Szép gólokat jegyeztünk, miközben a szurkolók jól szórakozhattak a lelátón. Akciódús játékot hozott rengeteg lövéssel a kisebb pálya.

A harmadik negyedben sem engedtük ki a kezeink közül a vezetést, de kemény ellenfélnek bizonyult a Pécs, amelyre rendre válaszolt a góljainkra. Az utolsó nyolc perc előtt semmi sem dőlt el, 12–11-re vezettünk.

Öt minutummal a mérkőzés vége előtt még 13–12-nél előrébb jártunk, de ezt követően néhány hibánkat kíméletlenül kihasználták a pécsiek. Fordítottak Lajkó Mártonék, elléptek 15–13-ra három perccel a befejezés előtt. Rögtön szépítettünk Asanin révén, majd kapitányunk ötödször volt eredményes. A pontot az i-re Hajdú Attila akciógólja tette fel, 16–15. Pethe még bemutatott egy szép labdaszerzést, időkérés után pedig már nem hagytunk támadásra lehetőséget a Pécsnek, győzelemmel kezdtük az új szezont hazai környezetben.

⏰ Szombaton 10 órától a Vasas ellen folytatjuk szereplésünk a szentesi kupafordulóban, majd 16 órától a Szolnoki Dózsa ellen zárunk.

📸 Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #metalcomszentes #pécs #győzelem #szentes #benu #magyarkupa #vízilabda #tippmix




Forrás