Kezdőlap Hírek Hírek Tiszai halászléfőző fesztivál…

Tiszai halászléfőző fesztivál…

Évről évre egyre nagyobb tömeget vonz az augusztus közepén tartandó tiszai halászléfőző fesztivál a szentesi Tiszai strandon.

Az időjárás is a kegyeibe fogadta a rendezvényt, így akik bírták a hűs Tiszát, azok bemerészkedtek a 23-24 fokos vízbe, utána pedig jólesett a meleg halászlé.

Családok, baráti társaságok fognak ilyenkor össze (immáron hetedik alkalommal), hogy egy jó halászlé mellett megbeszéljék a nyári történeteket és közösen bulizzanak a Tiszai strandon.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester üstházban kavarta a halászlét, melynek főzésébe többedmagával vágott bele. Az üst mellett egy kisebb bográcsban igazi csemegét rókagombás halászlé rotyogott.

Az egyik csapat halászléje mellett marhapörkölt főtt, amit a gyerekeknek készítettek. Nagy vita van, abban, hogy alaplét kell-e készíteni, vagy sem, de hasonló vita keveredik abból is, hogy milyen halból készüljön az. Itt mindenki megtalálta a számára kedves halászlét.

Érdemes volt hamar regisztrálni a fesztiválra, mert az első nevező csapatok ajándékot vehettek át Szabó Zoltán Ferenc polgármestertől.

A rendezvényen hallhattuk az AngyalBOURBON, a Kanálgép, A Láma Dalai, a Ladánybene 27 és a JUST Showband élő koncertjét, valamint a zenekari koncertek között a CLASSIC DISCO EXPRESS dj-k szórakoztatták a közönséget!

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás

Exit mobile version