Kezdőlap Szentesi VK Szentesen kamatoztathatja nemzetközi tapasztalatait…

Szentesen kamatoztathatja nemzetközi tapasztalatait…

232


🤽🔴🔵

2023 nyarán is aranybetűkkel íródnak be az utánpótlástornák a magyar vízilabda történelemkönyvébe. Legutóbb a leány U17-es válogatott nyerte meg a Európa-bajnokságot a törökországi Manisában. A kontinensviadalom játékosként Horváth Zsófia, edzőként pedig Matajsz Márk képviselte klubunkat, de a felkészülési időszakot teljes egészében végigcsinálta a nemzeti csapattal további két játékosunk, Varga Nóra és Horváth Luca.

– Pici időre még szükségem van, hogy feldolgozzam, milyen gyönyörű sikert értünk el az Európa-bajnokságon. Minden csapat arra készült, hogy legyőzzön bennünket, de nem hagytuk, így már három éve veretlenek vagyunk – jegyezte meg korosztályos válogatott játékosunk, Horváth Zsófia, aki így már kétszeres Európa-bajnoknak, illetve egyszeres világbajnoknak mondhatja magát a 2006-2007-es korosztályban.

Sikertörténetük a 2021-ben Szentesen megrendezett U15-ös Eb óta íródik. Akkor az oroszokat győzték le a döntőben, egy évvel később az U16-os vb-n a görögöket, most pedig az U17-es Eb-n az olaszokat.

Horváth Zsófi Varró Eszterrel osztozott a játékperceken centerként az Európa-bajnokságon. Játékosunk elégedetten értékelte önmaga teljesítményét, kiemelte, egy-egy ilyen nemzetközi tornáról mindig rengeteg új tudással tér haza Szentesre.

– Egy Eb-n vagy vb-n mindig sokat lehet tanulni a más nemzetiségű ellenfelektől, vagy éppen a játékvezetőktől. Egész nyáron arra készültünk, hogy újabb aranyérmet hozzunk haza. Mindenegyes edzésünkben és passzunkban benne volt, hogy az arany a célunk – mondta Zsófi, aki úgy érzi, az elmúlt három esztendőben a legtöbbet a centermozgásokban sikerült fejlődnie.

Az U17-es Európa-bajnok vezetőedzőjének, Sike Józsefnek a segítője, másodedzője a szentesi Matajsz Márk volt.

– Óriási élmény ezt a nagy utazást átélni a lányokkal. Nagyon jólesik nekem, és a Szentesi Vízilabda Klubnak is nagy büszkeség, hogy Zsófi, Luca és Nóri kiváló játékosai ennek a korosztálynak. Hatalmas köszönet jár a klubedzőknek, Brávik Fruzsinának és Oltyán Gyulának, akik az egész szezon során képzik, fejlesztik a lányokat – jegyezte meg trénerünk, Matajsz Márk, aki a csapat titkáról úgy beszélt, az első tényező, hogy ez a korosztály kiemelkedően nagyon jó játékosokból áll, a kapus Torma Luca pedig közülük is kimagaslik.

– Jó játékosokból áll ez a korosztály, de sokat kell velük foglalkozni, hogy ne higgyék el, ők már világsztárok. Nem azok, de majd lehetnek. Csapatként jól működtek együtt, kiválóan dolgoztak, sikerült egy jó légkört teremtenünk – mesélte.

📸 Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #utánpótlás #vízilabda #szentes #magyarválogatott #hajrámagyarok #hajrászentes





Forrás