Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Rohamcsónakkal a Tiszán Rohamcsónak, gumicsónak motorral kéthetes műszaki gépkez…

Rohamcsónakkal a Tiszán Rohamcsónak, gumicsónak motorral kéthetes műszaki gépkez…

332

Rohamcsónakkal a Tiszán Rohamcsónak, gumicsónak motorral kéthetes műszaki gépkezelői tanfolyamot tartottak a szentesi katonák.
Az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezrednél levezetésre került tanfolyamon a műszaki katonák mellett részt vettek az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár valamint az MH Kiss József 86. Helikopterdandár katonái is.
A kéthetes intenzív képzésen a honvédek sokrétű tudásra tettek szert. Az elméleti alapoktatáson a kétféle csónaktípus szabályos üzemeltetési, karbantartási ismereteit, a Tisza-parti vízi gyakorlótéren tartott gyakorlati foglalkozások keretein belül pedig a különböző szállítási feladatok mozzanatait, a partfogást, elindulást sajátították el a vízi közlekedés szabályait betartva.
A képzésben résztvevő 17 fő mind az elméleti, mind pedig a gyakorlati vizsga követelményeinek sikeresen eleget tett. ✍️Baranyai Erika Piros t.szds
📷Janó Miklós törzsőrmester








Forrás