Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Napfény, lelkesedés és feszülő izmok jellemezték a hétvégét Szentesen. Alakulat…

Napfény, lelkesedés és feszülő izmok jellemezték a hétvégét Szentesen. Alakulat…


Napfény, lelkesedés és feszülő izmok jellemezték a hétvégét Szentesen. Alakulatunk, a Honvéd Rákóczi Sportegyesület és Szentes Város Önkormányzata közösen szervezésében idén is megrendezzésre került a Weekend Warriors – OCR (Obstacle Course Racing) Országos és MH Terepakadályfutó Bajnokság.

A profi és amatőr versenyzők az ország több pontjáról, sőt határon túlról is érkeztek, az elszánt sportolók a júliusi kánikulában valóban próbára tették erejüket.
Az 5 km-es távon összesen 24 akadályt kellett leküzdeniük a versenyen részt vevőknek, melyből 7 minősített OCR akadály volt.

A versenyen az MH Sportszázad katonái is megmérették magukat: Gálos Roland szakaszvezető, olimpikon ökölvívó is „felvette a kesztyűt” és sporttársaival, Pupp Noémi szakaszvezető Európa bajnok kajakossal, valamint az MH I. korcsoport női kategóriájában 1. helyezést elért Fojt Sára tizedes, világbajnok kajakossal végig küzdötték a könnyűnek egyáltalán nem nevezhető pályát.

A szurkoló családtagok és ismerősök a verseny ideje alatt kipróbálhatták a médiakamion szimulátorát, a Toborzó Ponton pedig a lézeres lövészetet.

A terepakadályfutó bajnokságon közel 200 fő indult és ért célba. Nagyszerű, hogy évről évre egyre több katona is próbára teszi erejét is kitartását ezen a bajnokságon. Az idei évben 16 katonai alakulat és 3 kadétiskola képviselői küzdöttek meg a Weekend Warriors-on.

Büszkeség, hogy az idei bajnokságon a Csapat kategóriában az 1. helyezést a „Búvárok” csapata nyerte meg az alábbi időeredménnyel:
Budvig Gábor hadnagy 0:37:55 25
Kovács János Richárd törzsőrmester 0:37:56 25
Gazsi Tamás törzsőrmester 0:37:57

Kovács János Richárd törzsőrmester pedig egyéniben, felnőtt korosztályos férfi kategóriában is szép eredménnyel zárta a napot: 3. helyezést ért el.

Gratulálunk minden résztvevőnek!
Külön gratulálunk kollegáinknak a nagyszerű eredményekhez!

✍️ Baranyai Erika Piros t.szds
📸 Baranyai Erika Piros t.szds – Janó Miklós törzsőrmester








Forrás

Exit mobile version