Kezdőlap Hírek 50 tavasz, 50 nyár, 50 ősz és 50 tél…

50 tavasz, 50 nyár, 50 ősz és 50 tél…

1973. július 28-án Perczel Olivér Tibor és Kalmár Erzsébet Ilona a szentesi Városházán Lakos Zsuzsanna anyakönyvvezető és két tanú előtt kijelentették, hogy egymással házasságot kötnek. Ezek után eltelt és itt vagyunk 2023. július 15-én, amikor is a Chicago Étteremben a család által szervezett összejövetelen házassági fogadalmukat megújították.

Olivér, ahogy titulálja is magát, tőzsgyökeres szentesi, Erzsike Tatabányán született, és csak 14 éves korában került városunkba.

Erzsike barátnője révén már ismerte Olivért, de akkor figyeltek fel egymásra jobban, amikor is azon a bizonyos rendkívüli osztálytalálkozón a Strandvendéglőben 1972. karácsonyán Erzsike hellyel kínálta Olivért maga mellett.

Olivér leült és el sem akart onnan mozdulni. Egymás felfedezéséből szerelem majd házasságkötés lett. S ahogy az lenni szokott érkeztek a gyermekek előbb Zsófi majd Olivér. Így gyermekeikkel kiegészülve váltak igazi családdá. Az évek gyorsan teltek, dolgos hétköznapokkal, gyermekeik és a város gyermekeinek nevelésével, oktatásával. Munkájuk kapcsán sokszor adtak egymásnak tanácsot, beszélték meg az óvodában, iskolában felmerülő kisebb nagyobb gondokat.

Csodálatos nyarakat töltöttek a Balatonon, Felsőörsön, a Kishegyen családjukkal, barátaikkal, munkatársaikkal. Felfedezték a környék legszebb tájait, emlékezetesek a kártyapartik, tábortüzek, vidám játékok, jóízű beszélgetések.

Ahogy a nagyok- Zsófi és Olivér kezdtek leválni úgy érezték még jó lenne valakit dédelgetni. Így született meg harmadik gyermekük Tamás 1990-ben.

Zsófi és Olivér tanulmányaik befejezése után elindultak önálló életük útján a munka világába majd ők is megtalálták életük párját, családot alapítottak. Amikor már Tamás is Szegedre került, a legjobbkor érkeztek az unokák. 2003-ban Gabika majd 7 év elteltével Zsófika és ezután sorban Fruzsika, Böbike és a kis Tomika. Nagyszülőkké váltak, 5 unokával. Bár az unokák gyorsan nőnek, van dédelgetni való gyermek bőven.

A fogadalomtétel után a házaspárt elsőként Szabó Zoltán Ferenc polgármester köszöntötte.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás

Exit mobile version