Kezdőlap Hírek Ön választ, mi segítünk! Indul a TESCO zsetonos akciója…

Ön választ, mi segítünk! Indul a TESCO zsetonos akciója…

2023. július 11-én tartottak sajtótájékoztatót a szentesi városházán, ahol ismertették az ezen a héten induló TESCO zsetonos akciót. Kiss Csaba István alpolgármester elmondta, hogy az akcióban a Fatima Ház Alapítvány célkitűzése, hogy két szentesi játszótér napvitorlát kapjon. Kerekes Ágnes az alapítvány képviselője nem csak erre az akcióra hívta fel a figyelmet, hanem Nagytőkén történt tragédiában öt gyermek sorsa vált bizonytalanná, akik közül négyen iskolások. Őnekik a beiskolázásához is segítséget nyújt a TESCO.

– A társadalmi felelősségvállalás a vállalati felelősségvállalás nem idegen Szentes városától sem. Több mint négyezer vállalkozás van ebben a városban az egészen kis egyéni mikró vállalkozásoktól a nagyon nagy cégekig, mint például a TESCO GLOBAL Zrt. Miért lényeges a városunk szempontjából, hogy együtt tudjunk dolgozni a gazdaságitársaságokkal és vállalkozásainkkal? A válasz felettébb egyszerű: az együtt gondolkodás, az együtt cselekvés az mindenképpen minden település számára előnyöket biztonságot és elfogadható jövőt és jelent biztosít – mondta Szabó Zoltán Ferenc polgármester felvezetőjében.

– Ön választ, mi segítünk! című programot szeretném egy picit bővebben bemutatni. Ez a programunk 2016-ban indult és ez a jelenlegi forduló már a tizenharmadik – mondta Nagy Szilvia a TESCO Global Zrt. képviselője.

– Ennek a programnak a célja az az, hogy a helyi közösségeket fejlesszük. A kezdeményezéssel a Tesco olyan civil szervezeteket közösségi programokat szeretne támogatni, amik a helyi közösségekben fejti ki jótékony hatásukat, ahol munkavállalóink és vásárlóink is élnek – mondta Nagy Szilvia.

– A nevezéseket több kategóriában vártuk most is, így pl. gyermekek felnőttek oktatásával kapcsolatban, környezetépítő szépítő környezetvédő, egészséges életmódra nevelő és helyi közösségi életet összekovácsoló kezdeményezésekkel pályázhattak a civil szervezetek.

– A bekerült pályázatok sorrendjét majd vásárlóink fogják meghatározni és felállítani, így valóban a helyi közösségek számára a legfontosabb törekvések fognak majd megvalósulni ezekből az összegekből.

– Szavazni 2023. július 10 és augusztus 6. között minden egyes vásárlás alkalmával egy darab zsetont fognak kapni a pénztáraknál a vásárlók, amit kifelé menet el tudlak majd helyezni a zseton gyűjtőpontokon kiválasztva a legszimpatikusabb szervezetet, így hozzásegítik őket növelni a nyerési esélyüket.

– A szentesi áruházban az alábbi szervezetek és célok várják a támogatásokat:

– Fatima ház Alapítvány (ők árnyékosabb játszótereket szeretnének Szentesen a Madách utcában és az Apponyi téren)
– a Szent Anna utcai óvoda fedett kerékpártárolót szeretne megvalósítani
– A Csongrádi Kincskereső Óvoda KRESZ parkot szeretne létesíteni a kapott összegből

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás

Exit mobile version