Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Kadét látogatás a Szentesi Műszaki Ezrednél…

Kadét látogatás a Szentesi Műszaki Ezrednél…

146

Élményprogramon vettek részt a Tiszakécskei Móricz Zsigmond Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola kadétjai 2023. 06.08-án a MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezrednél.

Az iskola 2020-ban csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz, melynek keretein belül a honvédelmi nevelési tantárgy alkalmával megszerzett ismereteiket kiegészítve látogatásukkal mélyebb betekintést nyertek az ezred munkájába és feladataiba.

A Damjanich János laktanyában Palatinus András alezredes fogadta a diákokat és egy rövid előadás keretében megismertette velük az ezred főbb feladatrendszerét, történetét.
A nap folyamán katonáink foglalkozásokat tartottak a diákok számára, melyek során túlélési alapok elméleti és gyakorlati ismeretekre tettek szert. A diákok lehetőséget kaptak megismerni a menedéképítés és a tőrhasználat technikáit is, melyek fontos szerepet játszanak a katonai környezetben. Különlegességképpen pedig lehetőségük volt megnézni az aktuálisa zajló MH EUFOR Kontingens EUFOR Köztes Tartalék Század Tábori Kihelyezési Hét alkalmával végrehajtott CRC (Tömegkezelési) kiképzési feladatot. A kadétok látogatásukat a Csapatmúzeum megtekintésével zárták.
A Honvédelmi Sportszövetség által támogatott program keretében 17 diák és 3 kísérő vett részt laktanyalátogatáson.

Az élménynap kapcsán Gergelyné Györki Edina az intézet vezető-helyettese elmondta, hogy inspiráló volt számukra az alakulat látogatás, mely új távlatokat nyit az iskola kadétjai számára és további együttműködésben gondolkodnak a műszaki ezred katonáival.

📸Király Róbert fhdgy.








Forrás