Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Műszaki napon jártam – rajzpályázat…

Műszaki napon jártam – rajzpályázat…

A MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred által meghirdetett „Műszaki napon jártam” gyermek rajzpályázat eredményhirdetését és a beérkezett alkotásokból készült kiállítás megnyitóját május 25-én rendezték meg szentesi Gyermekkönyvtárban.

A gyermekeket és szüleiket, valamint a megjelent vendégeket Kiss Erika honvédelmi alkalmazott, a rendezvény szervezője köszöntötte. A nyílt nap élményéből több mint száz színes alkotás született, melyek különböző technikával készültek. Az ifjú alkotók zsírkrétát, színes ceruzát és vízfestéket használtak a látottak megörökítésére.
A beküldött pályamunkákból egyöntetűen látszott, hogy a gyermekeket a helikopteres bemutató és az ejtőernyős ugrás fogta meg legjobban, de érkeztek rajzok az önvédelmi és rendőrségi bemutatókról is.
A helyezettek részére az emléklapot és az ajándékcsomagot Csurgó Attila ezredes, alakulatunk ezredparancsnoka adta át:
I. helyezett Szaszák Róza 8 éves, aki Békéscsabáról érkezett a Műszakiak Napjára
II. helyezett Hlobocsányi Hanga Jázmin, a fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola tanulója
III. helyezett Bodszár Krisztián, a Rigó Alajos Általános Iskola 4. osztályos diákja lett

A beérkezett alkotások magas színvonalát mutatja, hogy a zsűri 2 különdíjat is megszavazott, melyet Almási Dóra, a Deák Ferenc Általános Iskola tanulója és Géczi László, a fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola diákja kapott.

A díjátadót a szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola művész-tanára Varga Márta és tanítványa, Szabó Adrienn oboa játéka tette még ünnepibbé.

A kiállítás 2023. szeptemberéig látogatható és tekinthető meg a szentesi Gyermekkönyvtárban.

📸Janó Miklós tőrm.








Forrás

Exit mobile version