Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Az MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központ szervezésében alakulatunknál első a…

Az MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központ szervezésében alakulatunknál első a…

319


Az MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központ szervezésében alakulatunknál első alkalommal megrendezett Haladó Altiszti Tanfolyam hallgatói záróvizsgát tettek. A vizsgabizottság elnökeként jelen volt Gajó Péter főtörzszászlós, az MH Szárazföldi Parancsnokság vezénylő zászlósa.

Az Altisztképző Központ az Acélkocka rendszerben öt lépcsős, szervesen egymásra épülő struktúrában képezi ki az altiszteket. A Haladó Altiszti Tanfolyam ebben a rendszerben a harmadik képzési forma, amelynek elvégzését követően a törzsőrmesteri rendfokozattal rendelkező katonák, kivárási idejük leteltét követően főtörzsőrmesterré léphetnek elő.

A szentesi Damjanich laktanyában megtartott négy hetes tanfolyamon 22-en, többségében a műszaki ezred altisztjei készültek fel a magasabb vezetői ismeretek elsajátítására.
„A tanfolyam az altisztek vezetői kompetenciáit hivatott fejleszteni, annak érdekében, hogy a modern műveleti környezetben képesek legyenek hatékony katonai csoportokat vezetni, kompetens, magabiztos és agilis katonai közösségeket kialakítani és fenntartani. E katonai csoportok a Magyar Honvédség építő kövei.”- tudtuk meg Puskás Zoltán zászlóstól, a tanfolyam vezetőjétől.

Gajó főtörzszászlós, a tanfolyam elvégzését igazoló tanúsítványok átadását követően szólt az altisztekhez: „Mindenkinek köszönöm a tanfolyam alatt tanúsított hozzáállását és a kiképzők lelkiismeretességét, amellyel nagyban hozzájárultak a vizsga sikeréhez. Azt kérem Önöktől, hogy már a következő szolgálatteljesítési napjukon alkalmazzák a megszerzett ismereteiket, mert ezzel a tudáshalmazzal az elöljáróiknak és a beosztott katonáiknak a javát fogják szolgálni.”






Forrás