Kezdőlap Hírek A szakmák legjobbjai között szentesi diákok…

A szakmák legjobbjai között szentesi diákok…

102

Szerdán Budapesten, a Szakma Sztár Fesztivál zárásaként kihirdették a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) eredményeit.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV), melyeknek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák társadalmi elismertségének és vonzerejének növelése, a szakmatanulás népszerűsítése.

A versenyzők először a vármegyénként megrendezésre kerülő területi előválogatókon, a továbbjutók az országos válogatón bizonyíthatják tudásukat. A döntős tanulók látványos viadalát a Szakma Sztár Fesztiválon tekinthetik meg az érdeklődők a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ területén április 24-én és 25-én.

– Lázár Valéria az Alföldi ASZC Bartha János Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola 11. osztályos kertész tanulója (felkészítő tanára Sinka Jánosné) 1. helyezés.

– Baksa Richárd Rudolf, a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum diákja a 3. helyen végzett (Elektrotechnika-Elektronika, Villanyszerelő, Épületvillamosság szakmairány, SZKTV)(Felk: Rácz István)

– Busi Kevin, a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum tanulója a 3. helyet szerezte meg (Elektrotechnika, erősáramú elektrotechnikus, OSZTV)(Felk: Remzső Sándor Antal)

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Oktatás, tanulmányi hírek|36







Forrás