Kezdőlap Hírek A Föld napjára emlékeztek…

A Föld napjára emlékeztek…

Szentes Város Önkormányzata immáron második alkalommal rendezte meg a Föld napja rendezvényét a világnapra emlékezve.

– Felelősségünk óriási ezen a téren, példamutatással meg kell védenünk a bolygónkat és ezt nem lehet elég korán kezdeni – mondta Szabó Zoltán Ferenc polgármestert a 2023. április 21-én az Erzsébet téren megtartott ünnepségen. Ezután a ballagó osztályok vehettek át facsemetéket a polgármestertől, hogy ültessék el közösen, emlékezve a közösségre.

Az óvodások madár etető/itató tállal gazdagodtak, valamint a színes rajzaikért cserébe Földet ábrázoló labdát kaptak. A Szentes Város facebook oldalán futó játék leggyorsabb 50 játékosa méhlegelő virágmagokat vehettek át, amely 4 négyzetméter területre volt elegendő.

A város fásítási programjához kapcsolódva a Váczi-Vill Kft. egy Cedrus Atlantica (Atlaszcédrus) csemete elültetését támogatta. A megújuló Erzsébet térre került a kis fa, valamint a tér tengelyére tükrözve egy másik cédrus került elültetésre, melyet Tari Béláné adományozott a városnak.

A Szent Erzsébet Katolikus Iskola végzős növendékei már az elmúlt évben is az Erzsébet térre ültette el a ballagók fáját, és így tett idén is.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás

Exit mobile version