Kezdőlap Szentesi Élet Sikerrel vették az akadályokat a Boros diákjai…

Sikerrel vették az akadályokat a Boros diákjai…

A 2022/2023. tanév Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyére (ASZÉV) a HSZC Boros Sámuel Technikumból 3 ágazatban 55 tanuló jelentkezett. A versenyek célja a szakmai érettségi vizsgára való eredményes felkészülés, a személyre szabott fejlesztés támogatása, illetve, hogy a differenciálást elősegítse az oktatásban, és a tehetséges tanulók számára lehetőséget biztosítson tudásuk összemérésére.

A megmérettetés 3 fordulóból állt, az elsőre a tanuló saját iskolájában került sor, míg a II. és III. fordulót Hódmezővásárhelyen, illetve Szolnokon rendezték. A Boros diákjai eredményesen szerepeltek, hiszen összesen 5 fő jutott be az ország legjobbjai közé.

• Egészségügyi ismeretek: Berczeli Nóra Laura 12. c osztály, Lantos Léna 12. c osztály
• Közúti és légi közlekedési, szállítmányozási és logisztikai ismeretek: Brenner Tamás 12. a osztály, Lőrincz Szabolcs 12. a osztály
• Közgazdasági ismeretek: Süli Viktória 12. b osztály

Az országos versenyen elért helyezés nem csupán kimagasló teljesítményt jelent. A versenyzők felsőoktatási felvételi többletpontot is szerezhetnek a felsőoktatási intézmény által – az adott szakra – meghatározottak szerint.

Gratulálunk a diákoknak és a felkészítő tanáraiknak (Egészségügyi ismeretek: Bolyánné Szamosközi Gabriella†, Dudás-Szabóné Deák Judit, Boros Katalin Gyöngyi, Közúti és légi közlekedési, szállítmányozási és logisztikai ismeretek: Bimbó Róbert, Pósa István, Somosné Puskás Krisztina, Közgazdasági ismeretek: Bartuczné Józsa Anikó, Sebesiné Kulcsár Krisztina, Szigetiné Mészáros Zsuzsanna).

A csoportos képen balról jobbra haladva
– Lőrincz Szabolcs (12.a, logisztika és szállítmányozás szakmacsoport)
– Süli Viktória (12.b, gazdálkodás és menedzsment szakmacsoport)
– Lantos Léna (12.c, egészségügy szakmacsoport)
– Berczeli Nóra (12.c, egészségügy szakmacsoport)
– Brenner Tamás (12.a, logisztika és szállítmányozás szakmacsoport)

Nagy örömmel értesültünk arról, hogy Berczeli Nóra Laura az Egészségügyi ismeretek tantárgyból országos III. helyezést ért el. A három fordulós verseny eredményhirdetését április 14-én tartották a Jendrassik György Gépipari Technikum tornacsarnokában. A rendezvényre az ország számos pontjáról több mint száz diák érkezett, a meghívottak között volt Nóri is. A legjobbak oklevelet és tárgyjutalmakat is átvehettek. Nem mellesleg az első tíz helyezett száz, a második tíz ötven, a harmadik tíz pedig huszonöt többletpontot kap a továbbtanuláshoz.
Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak!

#szentesielet #tajekozottnaklennijo #varosihetilap #szentes
www.szentesielet.hu
Oktatás|48





Forrás

Exit mobile version