Kezdőlap Hírek Nem csak egy szentesi vonatkozású siker volt a Perth-i Szervátültetettek Világjá…

Nem csak egy szentesi vonatkozású siker volt a Perth-i Szervátültetettek Világjá…


Nem csak egy szentesi vonatkozású siker volt a Perth-i Szervátültetettek Világjátékán

Pengő László úszósikeréről már beszámoltunk, de ezen a világjátékon egy 15 éves fiatal is hatalmas sikert ért el. Ő is Szentesről indult, és három évesen életmentő májátültetésen esett át Angliában. Egy ritka genetikai betegséggel született és a szülök minden követ megmozgattak, hogy Kristóf meggyógyuljon. Azt is vállalták, hogy Angliába költöznek a gyermekklinika közelébe, ahol Kristófot műtötték.

Sokan emlékezhetnek, hogy 2009-ben Polgár Csaba és felesége Erika a Télbúcsúztató Karnevál másnapjára 2009. március 1-re jótékonysági táncestet szervezett a szentesi sportcsarnokba, ahol magyar bajnok és világbajnok táncosok fogtak össze, hogy segítsenek a családon, hogy Kristóf meggyógyulhasson. https://www.szentesinfo.hu/mozaik/2009/3/kris.htm

Azóta több mint 12 év telt el, és most Polgár Kristóf felállhatott az ausztráliai Perth-ben a dobogó legfelső fokára tollaslabda egyesben (15-17). Gratulálunk Kristóf!

Végezetül egy számunkra feledhetetlen kép, mert anno a táncesten nagyon várta mindenki Kristófot, hogy találkozzon vele, de betegsége nem tette lehetővé, hogy tovább ott maradjon így a kezdés előtt már el kellett hagynia sportcsarnokot.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Teremsportok|24







Forrás

Exit mobile version