Kezdőlap Szentesi VK Férfi OB I.: győztünk Szegeden!…

Férfi OB I.: győztünk Szegeden!…

166


Férfi OB I.: 🤽‍♂️ győztünk Szegeden! 👏🥳

Begyűjtöttük a három pontot az alapszakasz utolsó előtti fordulójában Szegeden. 7–6-ra nyertünk, elmozdultunk a tabella utolsó helyéről. Szombaton 18 órától az UVSE ellen zárjuk itthon az alapszakaszt. #hajráSzentes

Zue.hu Szegedi VE 🆚 Metalcom Szentes 6–7 (1–2, 1–1, 2–1, 2–3)
Férfi vízilabda OB I., 25. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 150 néző. Vezette: Petik, Ercse.
Zue.hu Szegedi VE: Kovács K. – Sánta, Tóth Gy., Lakatos, Horváth Zs., Kürti, Leinweber 1. Csere: Horváth V., Bóbis 3, Baj, Boros 1, Vékony 1, Pörge. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Metalcom Szentes: Kardos – Mátyók 1, Biros B., Bozó 1, Hegedűs, Fülöp 1, Hajdú 1. Csere: Pethe, Chilkó 2, Vasics, Vismeg B. 1, Kürti Szabó. Vezetőedző: Komlósi Péter.
Gól – emberelőnyből: 14/3, ill. 10/5.
Kiállítva cserével: Sánta.
Kipontozódott: Hajdú, Pethe, Biros B.

Nyilatkozatok:
🗣️💬 Komlósi Péter: – Rengeteget dolgoztunk, hogy végre megnyerjünk egy mérkőzést. Pont ennyi választott el bennünket a bennmaradástól. Jövőre lesz kilencven éves a klubunk, remélem, hogy ezt az első osztályban ünnepelhetjük majd. Amennyiben az OSC legyőzi a KSI-t, akkor játszhatunk az osztályozón az OB I.-es tagságunk megtartásáért. Óriásit küzdöttek a fiúk, több meccsen is közel álltunk a győzelemhez, most végre sikerült.

Hajdú Attila: – Elképesztően boldog vagyok, hogy végre sikerült megszereznünk a három pontot. Bár én hamar kipontozódtam, a fiúk leírhatatlan dolgot műveltek. Az elmúlt időszakban nagy változáson mentünk keresztül és rengeteget javultunk, amióta Komlósi Péter átvette a csapatot. A Szolnok elleni meccsünk óta sokat fejlődtünk, már Miskolcon is benne volt a levegőben a győzelmünk, ez a mai pedig a mindent jelenti számunkra. Sok sikert kívánok volt csapatomnak, a Szegednek a rájátszásban.

Összefoglaló:
✍️ Gólszegény mérkőzést játszottunk, ebben az idényben Szegeden kaptuk a legkevesebb gólt, hatot. Egyszer sem vízilabdáztunk hátrányban a Tiszavirág Sportuszodában, ahova népes és hangos szentesi publikum kísért el bennünket. Köszönjük a szurkolást, nagy adtatok a csapatunknak!

Remekül védekeztünk. Sokszor kényszerültünk emberhátrányban védekezni, de remekül kisegítették egymást a védőink, jól zártunk össze. A kapuban pedig Kardos parádézott, tizenhat kapuját eltaláló lövésből tízet hárított, ami hatvanhárom százalékos védési hatékonyságnak felelt meg.

Két negyed után 3–2-re vezettünk. A harmadik negyed elején Mátyók vágott egy gólt a rövid felső sarokba, amivel 4–2-re elléptünk. Nem sikerült viszont megtartanunk ezt a különbséget, a harmadik negyed végére kiegyenlítettek a hazaiak, 4–4.

Az utolsó nyolc percre maradt a győzelem kérdésének eldöntése. Óriási akarat érződött játékosainkon, sikerült megnyernünk az utolsó ráúszást. Hegedűs Bencéről kiállítottak egy játékost, majd az előnyt Chilkó értékesítette. Nem örülhettünk sokáig, mivel ismét egalizáltak a szegediek.

5–5 után viszont másodszor is sikerült ellépnünk kettővel. Előbb Fülöp úszott be centerbe és kapta a labdát, amit a hálóba húzta a labdát, majd Vismeg Botond centerezett pazarul, 7–5 ide. Négy és fél percre voltunk a győzelemtől, az volt a feladatunk, hogy megtartsuk az előnyünket. Jöttek az izgalmak természetesen, de erősek maradtunk, a végén ráadásul Uros Vasics labdát szerzett, a hátralévő huszonkét másodpercet pedig már ügyesen lepörgettük.

⏰ Az alapszakasz utolsó fordulójában szombaton 18 órától az UVSE-t látjuk vendégül a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában.

📸 Archív fotó: Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #metalcomszentes #szeged #szentes #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix




Forrás