Kezdőlap Szentesi Élet A sportcsarnok megmentett napelemei kerültek fel a Farkas Antal utcai óvoda épül…

A sportcsarnok megmentett napelemei kerültek fel a Farkas Antal utcai óvoda épül…


A sportcsarnok megmentett napelemei kerültek fel a Farkas Antal utcai óvoda épületére

Jól hasznosultak a leégett sportcsarnok megmentett napelemei, melyeket a Farkas Antal utcai óvoda épületére helyeztek fel. Az ünnepélyes átadót április 18-án tartották.

Árgyellán Mihályné óvodavezető úgy fogalmazott, régi álmuk vált valóra azzal, hogy az intézmény gazdaságos működése érdekében napelemek kerültek az óvoda épületére.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester kiemelte, a sportcsarnok tüzénél a Bali Solar Kft. munkatársai mentették meg a napelemeket. 2022 nyarán Bali János jelezte, szeretné, ha ezek egykori óvodájához kerülnének. Az ötletet támogatta a város vezetője is. – Arra törekszünk, hogy a következő időszakban a többi intézményben is a lehető legtöbb innovatív fejlesztést hajtsuk végre, mint amit most a Farkas Antal utcai óvoda megkapott – mondta.

Bali János ügyvezető hangsúlyozta, a sportcsarnokra napelemeket telepítő cég nem kívánt részt venni a bontásban, így ők kezdték meg önkéntesen a munkálatokat. A megmentett napelemeket osztályozták, bemérték és úgy gondolták, egy helyi intézménynél kellene azokat hasznosítani. Mivel a cég dolgozói közül többen ebbe az óvodába jártak, illetve gyermekeik is, így azt szerették volna, ha ide kerülnének. A munkatársak önkéntesen vállalták a felszerelését is.

#szentesielet #tajekozottnaklennijo #varosihetilap #szentes
www.szentesielet.hu
Közélet|32








Forrás

Exit mobile version