Kezdőlap Hírek Hírek Nyári táborok a HSZC iskoláiban!…

Nyári táborok a HSZC iskoláiban!…

246


🥳

A Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum iskolái pályaorientációs táborokat szerveznek minden pályaválasztás előtt álló általános iskolásnak, ahol bátran kipróbálhatják magukat a robotika világában, megismerkedhetnek a 3D nyomtatással, a lézervágással és a micro:bit programozással, valamint betekintést nyerhetnek a nappali smink készítésébe és a díszvarrás minden rejtelmébe – tájékoztatta a sajtó képviselőit a két intézmény vezetősége.

▪️ Dr. Kőkuti Attila, a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, hogy számukra is nagyon fontos a pályaorientáció, hiszen a munkaerőpiacnak jól képzett szakemberekre van szüksége. A közös táborok célja, hogy bevezetést nyújtsanak azokba a szakmákba, amelyeket a Hódmezővásárhelyi SZC kínál.

▪️ Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója a táborok részleteiről beszélt. Kiemelte, hogy köszönhetően a Kamarával való együttműködésnek idén átlagosan 30%-kal tudják olcsóbban kínálni a táborokat.
A táborok június 19. és augusztus 25. között kerülnek megtartásra Hódmezővásárhelyen, Makón, Szentesen és Csongrádon.

ℹ️ A részletes programot az alábbi linken találja: https://hszc.hu/hirek/nyari-taborok-a-hszc-iskolaiban-1








Forrás