Kezdőlap Hírek Szentes Városnapok április 28 – május 1. között…

Szentes Városnapok április 28 – május 1. között…

742

Minden településnek saját elnevezett napja és ehhez kapcsolódó rendezvénye vagy rendezvényeik vannak – mondta Szabó Zoltán Ferenc polgármester a 2023. április 4.-i sajtótájékoztatón, ahol ismertették az április végi nagyszabású programsorozat részleteit.

– Miért fontos egy település életében, hogy ilyen típusú rendezvénye legyen, a válasz nagyon egyszerű, mert a saját múltunkat gyökereinket tisztelve meghatározhatjuk a jelenünket és a jövőnket is építhetjük tovább – mondta a polgármester.

– Szentes város történetében 1992-ben csak néhány évvel a rendszerváltás után az akkori első szabadon választott képviselő-testület és polgármester megalkottak egy rendeletet, amely arról szólt, hogy 1992-től minden év április utolsó péntekjét Szentes Város Napjaként aposztrofálják. Az áprilisi időpont sok-sok szentesi történethez és történelmi eseményhez kapcsolódik, de talán a legkiemelkedőbb mégiscsak az 1837-es örökváltság ügye, amikor gyakorlatilag a szabad Szentes létrejött.

– Az idén négy napos rendezvénysorozattal kívánjuk megünnepelni a Szabad Szentest, tisztelegve elődeink előtt és utat mutatva a jövő generációjának – mondta a polgármester.

(Az egyes napok programjairól hamarosan részletesen is beszámolunk, de addig is íme a rendezvény összefoglaló plakátja!)

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Programajánló|17








Forrás