Kezdőlap Hírek Egy civilszervezet negyed évszázada…

Egy civilszervezet negyed évszázada…

501

Az Együtt Szentesért Egyesület és a Szentes Városi Könyvtár 2023. március 27 én „” címmel emlékezett vissza a 25 éve alapított egyesületre. Ezen a napon a visszaemlékezés előtt a résztvevők megkoszorúzták Koszta József egykori szentesi lakhelyénél található emléktáblát majd a könyvtár emeletén közösen emlékeztek vissza a kezdetekről a múltról.

Az együtt Szentesért Egyesület 1998. február 18-án alakult meg az Ifjúsági Házban. Pártoktól független civil szervezetként első elnöke Dr. Sipos Ferenc (1938-2005) infektológus főorvos társelnöke napjainkig Dr. Széchenyiné Csergő Judit laborvezető asszisztens. A két elnöki poszt mellett további tagokat is választottak Dr. Vörös Gabriella régész, múzeumigazgató Varga Jánosné gazdasági vezető Dr. Imre Ernő (1918-2013) nyugalmazott református esperes, Gidófalvy György (1934-2012) középiskolai tanár és Szarvas Pál gazdálkodó ügyvezető személyében.

Egyik alapító tagja majd 2006-tól 2014-ig elnöke volt az egyesületnek Dr. Bácskainé Dr. Fazekas Márta (1951-2015) középiskolai tanár. Jelenleg Szobota Imréné nyugalmazott óvodapedagógus látja el az elnöki teendőket. Az egyesület megalakulása után céljai között szerepelt a helyi közéletben való aktív részvétel. Fontos feladatuknak tekintik a szentesi lokálpatrióta erősítését, egészségmegőrző és kulturális tevékenységek folytatását, a természet- és környezet védelmet és nem utolsó sorban a társasági élet fellendítését.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás