Kezdőlap Szentesi VK Férfi OB I.: fájdalmas vereséget szenvedtünk…

Férfi OB I.: fájdalmas vereséget szenvedtünk…


Férfi OB I.: 🤽‍♂️ fájdalmas vereséget szenvedtünk 🥹

Két ellentétes félidőt követően, több kulcsjátékosunkat elveszítve szenvedtünk 11–9-es vereséget a KSI-től hazai medencében.

Metalcom Szentes 🆚 KSI 9–11 (2–1, 3–3, 3–3, 1–4)
Férfi vízilabda OB I., 21. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József sportuszoda, 250 néző. Vezette: Vogel, Csanádi.
Metalcom Szentes: Kardos – Mátyók, Hegedűs 3, Fülöp 2, Gusarov, Hajdú, Vismeg B. Csere: Pethe 1, Biros B. 2, Bozó, Chilkó, Vasics 1. Vezetőedző: Komlósi Péter.
KSI: Danka – Szépfalvi, Nagy Á. 3, Szalai P., Lantos 1, Bede 1, Iriczfalvi 1. Csere: Mihov, Pocsai, Pető 1, Nagy Z., Irmes 2, Petrák 2. Vezetőedző: Horváth János.
Gól – emberelőnyből: 14/3, ill. 14/3.
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/0.
Kiállítva cserével: Biros B., Fülöp, Vismeg B., ill. Lantos, Irmes, Petrák.
Kipontozódott: Szalai P.

Összefoglaló:
✍️ A vendégek labdaelhozásával indult az első negyed, amelyben a kezdetekben kissé idegesen támadtunk. Nagy téttel bírt ez a mérkőzés, de egy-egy jó blokkot már az első percekben is nagy ováció fogadott a lelátóról. Sokan jöttek el nekünk szurkolni, ami erőt adott csapatunknak.

Az első gólt a vendégek szerezték. Lantos előbb kiharcolt egy kiállítást, majd jól centerezett, 0–1. Öt és fél perc után Hegedűs Bence bombagóljával egyenlítettünk, majd Gusarov lökete kishíján „széttörte” a keresztlécet. Az utolsó percbe lépve Biros Barnabás váltott gólra távolról egy újabb emberelőnyünket, így nyolc minutum után 2–1-re vezettünk.

Hegedűs Bence révén a második ráúszást már megnyertük. Ahogyan az első, a második negyed is budapesti találattal indult, de Hegedűs akciógóljával rögtön a következő támadásunkból visszavettük a vezetést. Kapusunk, Kardos Gergely is kezdett belelendülni a mérkőzésbe, a vendégek centerének ziccerét védte. Vasics előbb fontos blokkot mutatott be, majd szépen kilőtte a hosszú alsó sarkot. 4–2-nél négy perccel a nagyszünet előtt először mutatott kétgólos különbséget az eredményjelző. Nem dőlhettünk hátra, az emberelőnyök potenciális gólveszélyt jelentettek mindkét oldalon. 5–3-nál Kardos nagy védést mutatott be, támadhattunk volna a háromgólos előnyért, de Bozónál támadó hibát fújtak a játékvezetők. A fél csapatunk már felúszott a félpályáig, Petrákon pedig így nem volt védőnk, a ziccert pedig nem hibázta el, 5–4.

Izgalmakban bővelkedett a harmadik negyed is. Több minden is megváltozott, amihez nem sikerült kellőképpen alkalmazkodnunk. Ahhoz viszont ekkor még igen, hogy a vendéggólokra rendszerint válaszoltunk. 8–6-ra vezettünk nagyjából három perccel a negyed vége előtt. Ekkor páros kiállítást fújtak a játékvezetők, míg egy támadással később kihagytunk egy fontos emberelőnyt. A KSI viszont akcióból talált be, így a záró nyolc perc 8–7-ről kezdődhetett.

Már az utolsó ráúszásnál forrt a víz. Egyszerre ért oda a két játékos, így bírói labda következett. Hegedűs ment oda tőlünk, aki viszont hozzáért az ellenfélhez miközben elütötte a labdát, így kiállították. Ezt az előnyt türelmesen végigjátszva használták ki a vendégek, 8–8. Ezt követően újabb páros kiállítás jött, tőlünk Biros vált ki. Egyre nehezebb helyzetbe kerültünk, egyre kevesebb emberrel kellett megoldania a játékot vezetőedzőnknek. Hat perccel a vége előtt átvette az előnyt a KSI, majd egy perccel később kettőre növelte a különbséget egy sikeres szabaddobást követően. Nagy bajba kerültünk, Fülöp Bence lövései sem találtak utat a kapuba a kéztengerben.

Két perccel a mérkőzés vége előtt feljöttünk mínusz egyre Hegedűs harmadik találatával, a döntetlenért viszont hiába támadtunk. Másfél perccel a vége előtt még Fülöp is kiállt cserével, majd újra kettő lett közte. A végén már nem sikerült betalálnunk, fájdalmas vereséget szenvedtünk.

⏭️ Jövő szombaton ismét itthon játszunk bajnokit, a 22. fordulóban 18 órától a Szolnoki Dózsát fogadjuk a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában.

📸 Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #metalcomszentes #ksi #szentes #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix #hajráSzentes




Forrás

Exit mobile version