🍩🥯Mindenmentes fánkok készültek a Gólyás Házban🍩🥯 Péntek délután kellemes fánk illat lengte be a Gólyás Ház konyháját, termeit, az egészséges életmód jegyében olyan fánkok készültek, melyet glutén- tej- és tojásérzékenyek, sőt cukorbetegek is fogyaszthatnak. Szilvási Kinga vezetésével megtanulhattuk, hogyan készül a mindenmentes fánk csicseriborsó liszt, útifűmaghéj, Eritrit felhasználásával. Mivel élesztő helyett kovászt használtunk, ezért a kovász készítésébe is betekintést nyerhettünk. Hasznos útmutató lesz a későbbiekben az a kis recept füzet, melyet Kinga állított össze, benne a Mindenmentes fánk receptjével és a kovász készítésének menetével.
Bízunk benne, hogy a Mentes Péntek a jövőben is folytatódhat, terveink szerint áprilisban gluténmentes kenyeret sütünk!