Kezdőlap Szentesi VK Női OB I.: bravúrpontot szereztünk Dunaújvárosban…

Női OB I.: bravúrpontot szereztünk Dunaújvárosban…


Női OB I.: 🤽‍♀️ bravúrpontot szereztünk Dunaújvárosban 👏💪

Az elmúlt évek egyik legnagyobb bajnoki sikerét értük el Dunaújvárosban azzal, hogy 9–9-es döntetlent játszottunk a bajnokaspiráns otthonában. A győzelemre is reális esélyünk mutatkozott, a hazaiak kilenc másodperccel a vége előtt egyenlítettek.

Dunaújváros 🆚 Valdor Szentes 9–9 (2–1, 2–2, 4–3, 1–3)
Női vízilabda OB I., 13. forduló. Dunaújváros, Fabó Éva utcai uszoda. Vezette: Fodor, Bors.
Dunaújváros: Maczkó – Dobi 3, Horváth B., Szabó N., Garda 4, Sümegi 2, Kardos. Csere: Jonkl, Sajben, Mahieu, Somogyvári, Pál R. Vezetőedző: Mihók Attila.
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Varga V. 2, Mácsai K. 1, Dankina 1, Bicskei, Samsonova 1, Bonca 4. Csere: Horváth Zs., Dobos, Korom. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Gól – emberelőnyből: 7/0, ill. 5/4.
Ötméteresből: 2/2, ill. -.
Kipontozódott: Varga V.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Matajsz Márk: – Elképesztően büszke vagyok a lányokra! Egy ilyen eredményre érdemes odafigyelni, egy Bajnokok Ligája-négyes döntőbe igyekvő csapat otthonában tudtunk döntetlent játszani. Ha pedig azt is hozzáteszem, hogy több kulcsjátékosunk hiányzott, mindössze hármat cserélhettem, még inkább emel a siker fényén. Akár még győzhettünk volna is, mert az utolsó dunaújvárosi gól majdnem nem lett az. Úgy küldtem vízbe a lányokat, hogy játszanak türelmesen. Az elmúlt három év során nem először nem törtünk össze hátrányban, 8–6-ról álltunk fel. Nagyon megsüvegelendő teljesítményt mutatott be a csapat Dunaújvárosban, remekül védekeztünk, emberhátrányban egyetlen gólt sem kaptunk.

Összefoglaló:
✍️ Hosszú volt a hiányzóink névsora, mindössze tizenegy bevethető játékossal utaztunk el Dunaújvárosba. A bajnokaspiráns, eddig mindössze a hibátlan Ferencváros ellen vereséget szenvedett hazaiakkal szemben már az első negyedben érződött, kiélezett mérkőzésre van kilátás.

Négy perc után született meg az első gól, a remek napot kifogó Bonca Vivinek köszönhetően jutottunk vezetéshez. Nyolc perc játék után már a DFVE járt 2–1-nél, de a második negyed elején Varga Viki egyenlített, majd az ő révén átvettük a vezetést.

A harmadik negyed elején a Boncához hasonló jó napot kifogó válogatott Garda büntetőjével először mutatott kétgólos különbséget az eredményjelző. 5–3-nál és 8–6-nál az újvárosiak jártak előrébb, míg 5–5-nél és 6–6-nál egált állt a táblán.

Parádésan védekeztünk, emberhátrányban is feltörhetetlen falat húztunk a kapunk elé. Három perccel a mérkőzés előtt visszavettük a vezetést a Bajnokok Ligája-negyeddöntőre készülő Dunaújvárostól. Samsonova akciógólját követően 9–8-ra vezettünk.

Garda Krisztina kilenc másodperccel a meccs vége előtt egyenlített, majd még egy Bonca-lövést hárítania kellett egykori kapusunknak, Maczkó Lillának a másik oldalon. A vége 9–9, büszkén és elégedetten jöhettünk haza Dunaújvárosból.

⏰ Szerdán 10 órától az UVSE ellen folytatjuk a női bajnokságban.

📸 Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #valdor #szentes #dunaújváros #dfve #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix #hajráSzentes




Forrás

Exit mobile version