Kezdőlap Szentesi VK Női OB I.: idegenben győztük le a BVSC-t…

Női OB I.: idegenben győztük le a BVSC-t…

118


👏🥳

Kiélezett és küzdelmes mérkőzés végén mi örülhettünk. Értékes három pontot gyűjtöttünk be a női vízilabda OB I. 11. fordulójában. 💪

BVSC 🆚 Valdor Szentes 10–12 (3–2, 3–3, 2–5, 2–2)
Női vízilabda OB I., 11. forduló. Budapest, Szőnyi úti uszoda. Vezette: Várkonyi, Donauer.
BVSC: Kakas – Fekete 1, Mészáros Farkas, Tóth R. 1, Ármai, Urvári 2, Gémes 1. Csere: Dobos Cs. 1, Batizi, Kolarova, Kele 3, Polák 1. Vezetőedző: Stieber Mercédesz.
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Varga V. 4, Hevesi, Dankina 2, Samsonova 2, Bonca 3, Tóth F. Csere: Dobos J., Boldizsár 1, Bicskei, Korom, Horváth L., Horváth Zs. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Gól – emberelőnyből: 15/6, ill. 9/3.
Ötméteresből: 1/0, ill. 5/3.
Kipontozódott: Varga V., Bonca.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Matajsz Márk: – Nagyon parázs mérkőzés volt, de ilyenre is számítottunk. Nemrég jártunk itt edzőtáborozni, és akkor három kiváló meccset játszottunk a BVSC-vel. A szokásosnál többet készültünk erre a bajnokira, mindennap volt videóelemzésünk, rengeteg szituációt átbeszéltünk. Sajnos a hét közepén lett két sérültünk, így voltak ma hiányzóink, de amit ma a lányok itt produkáltak, arra nehéz szavakat találni. Egy nagyon jó csapatot sikerült legyőzni, voltak olyan visszaköszönő dolgok, amiket viszontlátni szuper élmény volt. Természetesen követtünk el hibákat is, a végén elbizonytalanodtunk a hazaiak M-zónájától, de hála istennek kitartott a szív és a lendület, így óriási győzelmet arattunk. Jár a gratuláció, mert egy kemény ellenfelet győztünk le, ami növeli a sikerünk értékét.

Összefoglaló:
✍️ Bonca Vivien akciógóljával az első negyed derekán mi szereztük meg a mérkőzés első találatát. A hazaiak viszont fordítani tudtak, egészen a második negyed közepéig rendre ők jártak előrébb. 5–4-nél viszont Varga Viki második találatával átvettük a vezetést. Ekkor azonban még nem véglegesen, ugyanis a nagyszünetben 6–5 állt a Szőnyi úti uszoda eredményjelzőjén.

A harmadik negyed hozta meg számunkra az áttörést. Picit több, mint két perc játék után egyenlítettünk, majd kétgólos előnyt építettünk fel. Kulcsszerepet vállalt ebből két orosz légiósunk, ugyanis Samsonova kétszer, Dankina egyszer volt eredményes. 8–6-nál sem dőlhettünk hátra a nagy küzdelmet hozó meccsen, de minden gólra volt válaszunk, így a záró nyolc minutumot 10–8-as előnyről kezdhettük.

Négy perc gólcsenddel indult az utolsó negyed. Büntetőből növelhettük volna a különbséget, de ez kimaradt. Egy perccel később már a negyedik gólját szerezte Varga, így először 11–8-ra elléptünk. A záró két perc így is kiélezettre sikeredett, de 11–10-nél mi találtunk be Dankina révén ötméteresből, így bebiztosítottuk bravúrgyőzelmünket.

⏰ A 12. fordulóban február 15-én 19 órától a Ferencvárost fogadjuk a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában.

📸 Archív fotó: Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #valdor #szentes #bvsc #budapest #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix #hajráSzentes




Forrás