Kezdőlap Szentesi VK Férfi OB I.: a kevesebbet hibázó csapat nyert…

Férfi OB I.: a kevesebbet hibázó csapat nyert…

119

Megszorongattuk a Szegedet a helyi rangadón. A végén a vendégek játszottak koncentráltabban, így nyertek. Szombaton 16 órától az UVSE vendégeként folytatjuk.

Metalcom Szentes–Szegedi VE 8–11 (2–4, 3–1, 1–3, 2–3)
Férfi vízilabda OB I., 12. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, 120 néző. Vezette: Vogel, Kollár.
Metalcom Szentes: Kovács B. – Mátyók 4, Hegedűs, Fülöp 1, Gusarov 1, Hajdú, Vismeg B. 1. Csere: Pethe 1, Bozó, Chilkó, Vasics, Tapasztó. Vezetőedző: Komlósi Péter.
Szegedi VE: Molnár D. – Bóbis 3, Lakatos 1, Baj 1, Horváth Zs. 1, Kürti 3, Boros 1. Csere: Leinweber 1, Kardos, Tóth Gy., Kasza, Vékony, Horváth V. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 8/4.
Ötméteresből: -, ill. 1/1.

Nyilatkozat:
Komlósi Péter: – Gratulálok a Szegednek a győzelemhez, az egyik centerük hiányát is jól megoldották. Másfél éve együtt van a keretük, mi két hónapja kezdtük el a munkát, sokat dolgozunk, kijönnek a hibák, pláne, amikor elemzünk. Egy rangadón, amikor fenn van az adrenalin, jön a fáradtság, folyamatosan dönteni kell, akkor reflexből még nem mindig a megfelelő döntést hozzuk meg. Ehhez idő és gyakorlás kell, hogy megszilárduljanak a figurák. Örülök, hogy bosszantja a fiúkat, hogy kikaptunk, mert előbb vagy utóbb az az út, amin járunk ki fog futni egy győzelembe most már.

Összefoglaló:
Percekre volt szükségünk, hogy magunkra találjunk, eközben 2–0-ra ellépett a Szeged. Mátyók jó formában lőtt, így az ő duplájával egyenlítettünk. Nyolc perc után viszont 4–2-re vezettek a vendégek, mivel az utolsó fél percben kétszer is betaláltak.

A második negyedben már nem esett ennyi gól, de továbbra is a vendégek jártak előrébb. Mátyók ott folytatta, ahol az előző negyedben abbahagyta, január legjobbja ma sem ment a szomszédba jó teljesítményért. A nagyszünetre semmi sem dőlt el, 5–5.

Fülöp Bence kipókhálózta a hosszú felsőt, így a harmadik negyed derekán 6–6 állt az eredményjelzőn. Innentől viszont már a vendégek tudták jobban minimalizálni a hibáikat, nekünk meggyűlt a bajunk az emberelőnyök eredményes megjátszásával és a kapufával.

A negyedik negyed feléig reális esélyünk mutatkozott a pontszerzésre, ezt követően viszont több jó döntés született szegedi oldalon, míg mi csapatkapitányunkat, Fülöp Bencét is elvesztettük egy orrsérülés miatt.

A 13. fordulóban szombaton 16 órától az UVSE vendégei leszünk.

📸 Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #metalcomszentes #szeged #szentes #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix #hajráSzentes




Forrás