Kezdőlap Szentesi VK Női OB I.: egy negyedtől eltekintve nehéz ellenfél voltunk…

Női OB I.: egy negyedtől eltekintve nehéz ellenfél voltunk…


🤽‍♀️

Nagyjából egy negyednyi előnyt adtunk a szombaton Athénban Euro Kupa-negyeddöntőn medencébe ugró Egernek itthon. A vendégek összeszedett játékot mutatott elvitték a pontokat Szentesről a női OB I. 10. forduójában.

Valdor Szentes 🆚 Eger 9–15 (0–5, 4–4, 2–3, 3–3)
Női vízilabda OB I., 10. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Kevi, Mohi.
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Horváth L., Mácsai K., Bicskei, Bonca 1, Kövér-Kis, Tóth F. 2. Csere: Héri N. (kapus), Hevesi, Dankina 3, Dobos, Samsonova 3, Korom, Horváth Zs. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Eger: Kiss A. – Jancsó 3, Katona, Czigány 3, Kékesi 1, Szellák 2, Szilágyi D. 4. Csere: Borsi 2, Molnár, Párkányi, Bódi, Weston. Vezetőedző: Sike József.
Gól – emberelőnyből: 8/2, ill. 10/8.
Ötméteresből: 3/2, ill. -.
Kipontozódott: Bonca.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Matajsz Márk: – Nekünk a fő mérkőzésünk a Tatabánya elleni volt ezen a héten, azt szerencsére sikerült megnyerni. Az Eger ellen megengedhetetlenül kezdtünk, azt a 0–5-öt talán a fáradtság számlájára írhatjuk. Voltak helyzeteink, egy ötméteres és két emberelőny, amelyeknek a sikeres befejezésével jobban meccsben maradhattunk volna, de összességében elégedett vagyok a látottakkal. Egy nemzetközi szintű csapat ellen éltek a kapott lehetőséggel a fiatal játékosaink, ráadásul lőttünk kilenc gólt. A mi céljaink teljesen mások, mint az Egernek, ránk jövő szombaton vár fontos mérkőzés a bajnokságban a BVSC ellen. Huszonnégy órán belül két meccset játszani minden csapatnak nehéz lenne, az eredmény összességében vállalható.

Összefoglaló:
✍️ Percekbe telt, mire felvettük az egriek ritmusát védekezésben, ez pedig végzetesnek bizonyult. Az első öt támadásukból négyet is gólra váltottak, összességében pedig nyolc perc játék után 0–5 állt az eredményjelzőn.

A második negyedre megérkeztek a góljaink is, ráadásul látványos megoldásaink szintúgy akadtak. 4–8-nál Bonca Vivien ejtett parádés gólt a magyar válogatott kapusnak, Kiss Alexandrának. A negyed végére végül nem csökkent a különbség a csapatok között, 4–9-nél viszont már más képet mutatott a mérkőzés, mint 0–5-nél.

A harmadik negyed kevesebb találatot hozott, miközben eggyel növelte az előnyét az Eger, így a záró nyolc perc 6–12-ről indulhatott. Az utolsó negyedbe fiatalos lendülettel vetettük bele magunkat, Héri Nóri is lehetőséget kapott a kapuban, és élt is vele, nyolc lövésből négyet hárított.

ℹ️ A bajnokság a 11. fordulóval jövő szombaton folytatódik a Valdor Szentes számára, február 4-én 17 órától a BVSC vendége lesz női csapatunk.

📸 Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #valdor #szentes #eger #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix #hajráSzentes




Forrás

Exit mobile version