Kezdőlap Hírek Nincs tanár, nincs jövő…

Nincs tanár, nincs jövő…

201

2023. január 26., Szentes – Kossuth tér

– Kedves barátaim október óta negyedszer állunk itt a szentesi Kossuth téren azért, hogy az oktatásügy tarthatatlan helyzetére felhívjuk a figyelmet a városban. Egymást erősítsük és lássuk egymás szemében ugyanazt az elégedetlenséget és felháborodást, ami miatt ilyen körülmények között kell tanítanunk, nevelnünk a szentesi gyerekeket. Pesszimista olvasatban ez azt jelenti, hogy nem értünk el semmilyen eredményt. A szakszervezeteink hiába tárgyalnak a kormánnyal, hiába a sok élőlánc, flashmob, tüntetés, sztrájk, fáklyás felvonulás, a helyzet csak egyre rosszabb, és hát nem oktalan következtetés ez.

– De van egy optimistább olvasat is. Az oktatásirányítás minden fenyegető lépése eddig csak olaj volt a tűzre, mind csak újabb sztrájkhullámot, tüntetéseket, demonstrációkat robbantott ki. Egyre többen tanuljuk meg, hogyan lehet és hogyan kell kiállni az érdekeinkért a jogainkért, és mivel a jövő generáció oktatásáról-neveléséről van szó nyugodtan mondhatjuk Magyarország jövendőjéért. – mondta Bedő Katalin.

Egy-két friss adatott hallhattunk, amelyből kiderül, hogy mekkora baj lesz öt év múlva, amikor a most első éves pedagógusi szakon tanuló hallgatók végeznek, és kilépnek a nagybetűs életbe.

A szegedi egyetem első évfolyamán 1 kémia szakos, 1 fizika szakos, 2 matematika szakos, 2 testnevelő szakos, 1 ének szakos, 2 földrajz szakos, 1 biológia szakos hallgató van. A legtöbben angol szakot választanak, mert a nyelv bármikor jól jöhet.

Január 31-én több szentesi iskolában és a szakszolgálatnál is sztrájk, kapcsolódva az országos megmozduláshoz.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás