Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Alakulatunk személyi állománya is megemlékezett a Magyar Kultúra Napjáról. Kölcs…

Alakulatunk személyi állománya is megemlékezett a Magyar Kultúra Napjáról. Kölcs…

200


Alakulatunk személyi állománya is megemlékezett a Magyar Kultúra Napjáról. Kölcsey Ferenc 200 évvel ezelőtt, 1823. január 22-én fejezte be be a Himnuszt. Ezen a napon nem csak a Himnusz születésének napját ünnepeljük, hanem 1989 óta a Magyar Kultúra Napját is.

A rendezvényen Czakó Ágnes honvédelmi alkalmazott felelevenítette a Himnusz születésének, Magyarország himnuszává válásának történetét. Beszédét Kodály Zoltán gondolataival zárta: „Kultúra annyi, mint tanulás; megszerezni, színvonalon tartani nehéz, elveszíteni könnyű.”
Az ünnepi beszédet követően a jelenlévők Szabó Bálint főhadnagy „Környezetünk természetfotós szemmel” című előadásán nemcsak a természetet ábrázoló fotóit csodálhatták, hanem minden kép mellé hallhattak valami érdekes, a képekkel kapcsolatos történeteket is. A rendezvény zárásaként Baranyai István őrnagy, „A mi kis világunk” című fotókiállítását tekinthették meg a katonák és honvédelmi alkalmazottak. A kiállításon tájképek, városképek, makró és közeli, illetve légi fotók, valamint portrék és katonai témájú fotók tárultak az érdeklődők elé.

📷 Janó Miklós tőrm.








Forrás