Kezdőlap Egyéb Lezárult a Pendola per…

Lezárult a Pendola per…

– Tizenöt éves ügy. 8 éves per végkifejlete. Mikor ne sújtson le, ha nem akkor, amikor enélkül is volt elég megoldandó ügy – mondta Szabó Zoltán Ferenc polgármester legutóbbi sajtótájékoztatóján.

Mindenesetre egy önkormányzat, Szentes város Önkormányzata soha nem teheti meg azt bárki is vezesse, hogy jogerős bírói ítéletet nem hajt végre. Jogilag, törvényileg, erkölcsileg és etikailag sem teheti ezt meg, ezért a kifizetési határidő előtt, ha bár fájdalmasan, de a megítélt 240 millió forint át lett utalva annak az ügyvédi irodának, amelyiket megjelölték.

Ezzel nem zárult le ezt a kérdéskör, mert addig erőltette a polgármester, amíg a Képviselő-testület elé került egy olyan előterjesztés, amelyben kezdeményezte egy Magyarország kormányának szóló REKI-be való pályázat beadását. 2015-ben volt több ilyen esetben is volt erre precedens más városnál is, hogy amennyiben feladatait veszélyeztető jogi eljárás mentén alulmaradt egy ügyben, akkor kapott támogatást Magyarország Kormányától.

(Az önkormányzatok rendkívüli támogatásának (REKI) célja a települések működőképességének megőrzése, vagy egyéb, a feladatok ellátását veszélyeztető helyzet elhárítása, az ezzel kapcsolatos döntéseket a Belügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium közösen hozza meg.)

Mindenesetre beadásra került ez a pályázat, melyet a Képviselő-testület egyhangúlag támogatott és utána várták az eredményét. Az ismert energia-gazdasági válság és egyéb okok végett alapvetően 0- 240 millió forintig terjedő bármekkora támogatási összeget megítélhetnek. Szabó Zoltán Ferenc reménykedett, hogy esetleg néhány tízmillió forintot kap a város, de nagyon pozitívan csalódott. 144 millió forint támogatást ítéltek meg, ami nagyon jól jött. Köszönte szépen, hogy méltányolták és elfogadták azokat az általuk felsorolt érveket, hogy nem ez a Képviselő-testület volt érintett ebben.

Ezzel ez az ügy lezárult.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29




Forrás

Exit mobile version