Kezdőlap Szentesi VK Férfi OB I.: végig vezetve nyertünk a KSI otthonában…

Férfi OB I.: végig vezetve nyertünk a KSI otthonában…

152


🥳

Győztes mérkőzésen mutatkozott be férficsapatunk új vezetőedzője, Komlósi Péter. 👏 A férfi OB I. 8. fordulójában 12–11-re nyertünk az év első találkozóján a KSI vendégeként, amivel a hazaiak mellett az UVSE-t is megelőztük a tabellán. #hajráSzentes

KSI 🆚 Metalcom Szentes 11–12 (3–3, 1–4, 3–3, 4–2)
Férfi vízilabda OB I., 8. forduló. Budapest, Komjádi Béla Sportuszoda. Vezette: Kovács Cs. T., Csanádi.
KSI: Szalai M. – Szépfalvi, Nagy Á. 5, Szalai P. 5, Bede, Iriczfalvi 1, Petrák. Csere: Fejes (kapus), Mihov, Pocsai, Lantos, Bodoróczki, Niklász, Irmes. Vezetőedző: Horváth János.
Metalcom Szentes: Kardos – Mátyók 3, Bozó, Hegedűs 2, Fülöp, Gusarov 2, Hajdú. Csere: Pethe, Tapasztó, Chilkó 3, Kürti-Szabó M., Vismeg B. 2. Vezetőedző: Komlósi Péter.
Gól – emberelőnyből: 15/4, ill. 15/3.
Kiállítva cserével: Szalai P., ill. Tapasztó, Bozó.
Kipontozódott: Szépfalvi, Lantos, ill. Chilkó, Hajdú.

Nyilatkozatok:
🗣️💬 Komlósi Péter: – Ez a három pont egy másfélhónapos munka első gyümölcse. Nagyon fontos győzelmet arattunk, reméltük, hogy mára annyira összeáll a játékunk, hogy az eredményben is megmutatkozik. Attól féltem, ha elkezd fogyni a koncentráció vagy fáradunk, akkor nem fogjuk tudni tartani a megbeszélteket. Voltak hibáink, de nagyon örülünk a győzelemnek, mert szüksége volt már rá a csapatnak. Gratulálok a KSI-nek is, mert nagyon nehéz meccsre kényszerítettek bennünket, az utolsó percig nyitott találkozót játszottunk.

🗣️💬 Kardos Gergely: – Gratulálok a KSI-nek, mert szívósan küzdöttek végig. Háromgólos előnyben is azt éreztem, hogy még alakulhat úgy, hogy visszajönnek a mérkőzésbe. Nagyon fontos számunkra ez a győzelem, mert az ősszel nem sikerült még pontot szereznünk. Látszik az új edzőnk belénk fektetett munkája. A jövő héten újabb két meccs vár ránk, annak ellenére, hogy a papírforma nem azt tükrözi, hogy a Szentes lenne a jobb, szeretnénk jól szerepelni a Szolnok és a Honvéd otthonában, majd lesz egy újabb élet-halál mérkőzésünk a Miskolccal otthon.

Összefoglaló:

✍️ Kiemelten fontos mérkőzéssel kezdtük az új évet a férfi vízilabda OB I.-ben, ugyanis közvetlen riválisunk vendége voltunk. Mindenképpen szerettük volna elhozni a három pontot a Komjádiból, hogy elinduljunk felfelé a tabellán. Sikerült, immár a tizedik pozíciót foglaljuk el, megelőzve az egy-egy pontot gyűjtött UVSE-t és a KSI-t.

Mondhatni, hogy tapogatózó játékkal indult a mérkőzés, amelynek első három perce gól nélkül telt. Ebben viszont fontos szerepe volt a tizenegy védésig jutó kapusunknak, Kardos Gergelynek is, aki ekkor már két hárításnál járt. A meccs első találatát Chilkó Márton jegyezte, majd egy minutummal később Hegedűs Bence is lőtt egy akciógólt, 0–2.

A felnőttválogatottnál is számításba vett Szalai Péter, valamint Nagy Ákos vezérletével egyenlített az első negyed végén a KSI (3–3), de a második negyed is a mi gólunkkal indult a remekül vízilabdázó Vismeg Botondnak köszönhetően. Meghatározó előnyt sikerült a nagyszünetre felépítenünk, hiszen Mátyók után Chilkó és Hegedűs is újra betalált, így 7–4-re vezettünk.

A harmadik negyedben sem dőlhettünk hátra, hiszen a szívósan küzdő hazaiak három perccel a negyed vége előtt 8–7-re zárkóztak fel. Az egyenlítésért viszont nem támadhattak, hiszen rögtön a következő labdabirtoklásunkat Ivan Gusarov váltotta gólra, majd egy labdaszerzést követően Mátyók mattolta a kapust, így 10–7-es előnnyel mehettünk a záró nyolc percre.

Picivel kevesebb, mint két és fel perc telt el az utolsó negyedből, amikor négygólosra hízott az előnyünk Gusarov újabb sikeres lövését követően. Jól sáfárkodtunk a különbséggel, így három KSI-találat is belefért, nem került már veszélybe az első idei győzelmünk.

ℹ️ Utoljára 2021. november hatodikán nyert a Metalcom Szentes a magyar bajnokságban, akkor a Debrecent győztük le 12–7-re. Mindez azt jelenti, hogy 434 nap után sikerült ismét három pontot szereznünk a férfi OB I.-ben, ami most egy fontos út kezdete.

🗓️ Az OB I. következő fordulójában szerdán 19 órától a Szolnoki Dózsa vendége lesz a férficsapatunk.

📸 Archív fotó: Vidovics Ferenc

#szépvoltfiúk #szentesivízilabdaklub #metalcomszentes #ksi #budapest #szentes #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix




Forrás