Kezdőlap Kultúra és szórakozás Szentesi Művelődési Központ 2023. január 21-én Hűvösvölgyi Ildikó látogat el hozzánk Szentesre a Magyar Kult…

2023. január 21-én Hűvösvölgyi Ildikó látogat el hozzánk Szentesre a Magyar Kult…


2023. január 21-én Hűvösvölgyi Ildikó látogat el hozzánk Szentesre a Magyar Kultúra Napja alkalmából!
Érdemes lesz hozzánk ellátogatni!
Helyszín: a Megyeháza KKK díszterme
A belépés INGYENES!

Hűvösvölgyi Ildikó a Bartók Béla Konzervatórium zongora-ének szakán érettségizett 1971-ben, tanárai Kertész Lajos és Fábry Edit voltak. 1975-ben prózai színészként diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, Horvai István és Kapás Dezső osztályában.

Pályakezdőként egy évig a Veszprémi Petőfi Színházban játszott. 1976 óta kisebb megszakításokkal a Madách Színház művésznője. Tíz évig dolgozott a Magyar Rádióban műsorvezetőként. A Bartók Rádióban a Muzsikáló délután élő adásait vezette. A Madách Színház Tolnay Szalonjában muzsikusokról készült portrésorozatot szerkesztette és vezette, ahol vendége volt többek között Kocsis Zoltán, Vásáry Tamás, Szenthelyi Miklós, Tokody Ilona és Gregor József is.

Tanított zenés mesterséget a Shakespeare Színiakadémián, a Magyar Táncművészeti Főiskolán, a Madách Musical Műhelyben, és a Madách Musical Tánc- és Zeneművészeti Iskolában is. Sokoldalú színésznő, prózai szerepei mellett musicalek zenés-táncos darabok főszerepeit alakította. Évekig játszotta Mindlevery szerepét Webber: Macskák című musicaljében, de énekelt operát is Mozart Varázsfuvolájában Papagéna szerepét Szombathelyen. Játszott többek között a Karinthy Színházban, a Pinceszínházban, a Száguldó Orfeum előadásaiban, Ivancsics Ilona és Színtársaival, a Budaörsi Játékszínben, a tatabányai Jászai Mari Színházban, és 2007-től Sopronban is. A Soproni Petőfi Színház örökös tagjai közé is beválasztották.

2004 óta a Turay Ida Színház társulatának tagja. Több mint hetven filmben és tévéjátékban szerepelt. Számos elismerése mellett 2012. március 15. alkalmával a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki, 2015-ben Kossuth-díjat kapott.

Férje Kisfaludy András Balázs Béla-díjas rendező. Két lányuk született, Nóra és Zsófia.





Forrás

Exit mobile version