KezdƑlap Szentesi VK Makszim: sokat tanulhatok Szentesen a vízilabdáról


Makszim: sokat tanulhatok Szentesen a vízilabdáról



đŸ‡șđŸ‡ŠđŸ€œâ€â™‚ïž

🔜 KĂŒlönleges hĂ©t kezdƑdik a Szentesi VĂ­zilabda Klub szĂĄmĂĄra holnap reggel, ugyanis a visegrĂĄdi rĂ©giĂłban #V4 Ă©lƑ ukrĂĄn sportolĂłk rĂ©szvĂ©telĂ©vel nemzetközi vĂ­zilabdatornĂĄt rendezĂŒnk. Az esemĂ©ny a Nemzetközi VisegrĂĄdi Alap #VisegradFund tĂĄmogatĂĄsĂĄval valĂłsul meg. Szentesen vĂ­zilabdĂĄzik Ă©s Ă©l Makszim Klunny (kĂ©pĂŒnkön jobbrĂłl a mĂĄsodik), vele beszĂ©lgettĂŒnk. đŸ—ŁïžđŸ’Ź

– A hĂĄborĂș kilenc hĂłnapja kezdƑdött. Hogy Ă©rzed magad lelkileg?
– Egy rendkĂ­vĂŒl nehĂ©z Ă©s hosszĂș idƑszak van mögöttĂŒnk. KĂŒlönbözƑ Ă©s fĂĄjdalmas Ă©rzĂ©sek, de hiszek a hadseregĂŒnkben Ă©s a katonĂĄink erejĂ©ben. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan visszakapjuk az orszĂĄgunkat!

– Mivel telnek a mindennapjaid?
– Szentes egy kisvĂĄros, de csodĂĄlatos hely. Mindennap egyĂŒtt kĂ©szĂŒlök az utĂĄnpĂłtlĂĄs csapattal, illetve a felnƑttekkel, nĂ©ha mĂ©g a nƑi felnƑttcsapattal, amiĂ©rt nagyon hĂĄlĂĄs vagyok, mert sok mindent tanulhatok tƑlĂŒk. HĂ©tvĂ©genkĂ©nt pedig mĂĄr több magyar vĂĄrost is felfedeztĂŒnk, Ă­gy jĂĄrtunk mĂĄr pĂ©ldĂĄul Budapesten vagy Ă©ppen Szegeden.

– Milyen híreket kapsz otthonról?
– Sajnos gyakrabban kapok rossz, mint jĂł hĂ­reket. Mindennapos, hogy bombatĂĄmadĂĄsok rĂĄzzĂĄk meg a hazĂĄmat. Rengeteg infrastruktĂșrĂĄnk megsĂ©rĂŒlt. Nagyon nehĂ©z az emberek szĂĄmĂĄra, hogy az ukrĂĄn vĂĄrosok hĂĄrom-nyolc ĂłrĂĄn ĂĄt ĂĄram nĂ©lkĂŒl maradnak szinte mindennap, ilyenkor mĂ©g fƑzni sem tudnak. Ugyanakkor egĂ©sz Ukrajna tudja, hogy a katonĂĄink a hĂĄborĂș kezdete Ăłta Ă­gy Ă©lnek, a nap huszonnĂ©gy ĂłrĂĄjĂĄban vĂ©dik a hazĂĄnkat. Ɛk a mi hƑseink!

– Az ifjĂșsĂĄgi csapatunkban jĂĄtszol. Hogy Ă©rzed magad a klubunkban?
– Köszönöm szĂ©pen, jĂłl, örĂŒlök, hogy itt vagyok, mert jĂł edzƑktƑl tanulhatok, Ă©s lĂĄthatom a vilĂĄg legjobb csapatait itt vĂ­zilabdĂĄzni.

– A jövƑ hĂ©t az ukrĂĄn sportolĂłkrĂłl fog szĂłlni az uszodĂĄban. Mit jelent ez neked?
– Rengeteget! Nagyon sok ukrĂĄn sportolĂł folytatta az edzĂ©seket az elmĂșlt idƑszakban, ennek köszönhetƑen pedig az ukrĂĄn sport Ă©letben maradt, a sportolĂłink fejlƑdhetnek mĂ©g ebben az idƑszakban is.

– Szerintem Magyarország már a második otthonod. mit szeretsz itt?
– Igen, MagyarorszĂĄg több szempontbĂłl kedves hely szĂĄmomra. ElsƑdlegesen a vĂ­zilabda miatt, hiszen magasszinten Ʊzik ezt a sportĂĄgat itt, illetve egy igazi sportnemzet. Nekem pedig a sport az Ă©letem. És hĂĄt ott van Budapest! Egy csodĂĄlatos vĂĄros a hĂ­djaival Ă©s a gyönyörƱ Ă©pĂ­tĂ©szetĂ©vel, plĂĄne az esti fĂ©nyekben.

📾 Vidovics Ferenc

#szentesivĂ­zilabdaklub #hajrĂĄSzentes

#VisegradFund #V4 #Visegrad #szentesivĂ­zilabdaklub




ForrĂĄs

Exit mobile version