Kezdőlap Szentesi VK Férfi OB I.: 7⃣ másodpercen múlt a pontszerzésünk…

Férfi OB I.: 7⃣ másodpercen múlt a pontszerzésünk…

138


Férfi OB I.: 7️⃣ másodpercen múlt a pontszerzésünk 🤽‍♂️

🔥 Küzdelmes és hullámzó mérkőzést játszottunk a 🆚 BVSC ellen a férfi OB I.-ben. Háromgólos hátrányunkat ledolgoztuk, és kettővel elléptünk, 🔚 a végén viszont nem tudtunk itthon tartani egyetlen pontot sem, 🤽‍♂️ 10–9-es vereséget szenvedtünk.

Metalcom Szentes 🆚 BVSC 9–10 (2–4, 4–1, 1–2, 2–3)
Férfi vízilabda OB I., 5. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, 170 néző. Vezette: Bereczki, Csanádi.
Metalcom Szentes: Kardos – Bozó 1, Vasics 1, Hegedűs 1, Fülöp, Gusarov 1, Hajdú 2. Csere: Pethe 1, Tapasztó, Chilkó 1, Vismeg B. 1. Vezetőedző: Szilágyi Péter.
BVSC: Gyapjas V. – Tátrai 2, Csapó 2, Csacsovszky A., Gyárfás 2, Gál 1, Mészáros M. 1. Csere: Sziládi, Nagy M. 1, Mészáros Cs. 1, Kovács P., Szabó II. B. Vezetőedző: Kemény Kristóf.
Gól – emberelőnyből: 15/5, ill. 13/4.
Ötméteresből: -, ill. 1/1.
Kiállítva cserével: Tátrai.
Kipontozódott: Vasics, ill. Szabó II. B.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Szilágyi Péter: – Gratulálok az edzőkollégámnak és csapatának, mert nagyon szépen kezdtek, egy szoros, harcos mérkőzésen sikerült nyerniük. Roppant csalódott vagyok, mert ha pontosabbak vagyunk a támadásbefejezésekben és védekezésben, akkor több lehetett volna ebben a találkozóban számunkra. Mindkét csapat hibázott, úgy gondoltam, talán sikerülhet pontot vagy pontokat szereznünk. Nehéz helyzetben vagyunk, mert jön a kupapárharc a Honvéd ellen, majd a Kaposvárt fogadjuk a bajnokságban. Sokkal nehezebb a vereségekből erőt meríteni, mint egy győzelemből vagy döntetlenből, de bízom benne, hogy megmarad a mai harcosságunk a jövőben is. Kezdünk összeállni, megteszünk mindent, hogy még idén pontot vagy pontokat gyűjtsünk.

Összefoglaló:
Bár Hegedűs Bence révén mi szereztünk vezetést a találkozón, a vendégek kezdték azt jobban. Mi kissé idegesen vízilabdáztunk, főleg támadásban, emiatt a zuglóiak több labdát is megszereztek védekezésben, amit elöl gólra váltottak. El is léptek 4–1-re, de az első negyed utolsó momentuma a miénk volt. Pethe István fejezett be jól és kis szerencsével egy emberelőnyt, ugyanis a kezéből kiperdülő labda pont ennek köszönhetően talált utat a hosszú alsó sarokba.

Egyre jobban alakultak a dolgaink a második negyedben. Jöttek a gólok, hátul pedig Kardos Gergely nyújtott jó teljesítményt a kapunkban, így előbb 4–4-nél egyenlítettünk, majd 5–4-nél átvettük a vezetést. Ötvenegy másodperccel a nagyszünet kezdete előtt Chilkó duplázta meg az előnyünket, de Gyárfás még szépíteni tudott, így két negyed után 6–5 állt az eredményjelzőn.

Sorozatban érkeztek az emberelőnyök a harmadik negyed elején is mindkét kapu előtt, az első találatra viszont nagyjából három percet kellett várnunk. Ekkor szerb légiósunk, Uros Vasics talált be, 7–5-re módosítva az állást. Hét gól, hét szentesi játékostól. Ezen a ponton kissé befagyott az eredményjelző, az utolsó minutumban viszont a vendégek kétszer is betaláltak, így a záró nyolc percre semmi sem dőlt el.

7–7-ről indult az utolsó ráúszás, amelyet egyetlen duplázónk, Hajdú Attila révén megnyertünk. A negyed derekáig nem született gól. A vendégek vezettek 8–7 és 9–8-ra is, óriásit küzdöttünk mindkétszer az egyenlítésért, ami sikerült is. A végén csapakapitányunk, Fülöp Bence hibázott ziccert, majd hét másodperccel a vége előtt Mészáros Mátyás szabaddobása talált utat a hálóig a kéztengerben, ami három pontot jelentett a BVSC-nek.

🗓️⏰ℹ️ Szerdán 20 órakor a Honvéd otthonában folytatjuk magyar kupa-mérkőzésen, a visszavágón pedig pénteken 14 órakor fogadjuk a fővárosiakat. A bajnokságban legközelebb november 19-én ugrunk medencébe, itthon a Kaposvár ellen.

📸 Archív fotó: Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #metalcomszentes #bvsc #szentes #budapest #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix #hajráSzentes




Forrás