Kezdőlap Szentesi Élet Megújult a belgyógyászat és az intenzív osztály…

Megújult a belgyógyászat és az intenzív osztály…

Megújult a Csongrád-Csanád Megyei Dr. Bugyi István Kórház belgyógyászati és intenzív osztálya, amelynek hivatalos átadóját tartották november 4-én.

Elsőként Katona Győző, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) projektvezetője elmondta, hogy idén március 23-án kezdődött el a felújítás, első ütemben a 38-as épület rekonstrukciós munkáival, a 2018-as átalakítási, kiviteli tervek alapján.

Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, AM miniszterhelyettes köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy évtizedek óta várt erre a térség lakossága és az egészségügyi dolgozók, orvosok, ápolók. Hozzátette, hogy várhatóan egy laborközpont létesül Szentesen, amely a kórház stabilitását erősíti.

– Az egészségügy folyamatosan porondon van, nemcsak a közösségi médiában, de helyi és országos szinten is – magyarázta Szabó Zoltán Ferenc polgármester. Kitért a szentesi kórház jelentőségére és a fejlesztés sikerét méltatta. Nagy feladatnak ítélte meg az egészségügyből hiányzó szakszemélyzet pótlását.

A Szentesi Életnek adott interjúban dr. Kalmár Mihály főigazgató hangsúlyozta, hogy aki ismerete ezt az épületet, jól tudja, hogy milyen munkára és mekkora türelemre volt szükség az elmúlt hónapokban, hiszen majd ötven beteggel kevesebbet tudtak fogadni a kórházban. A költözést elkezdték, az eszközök, műszerek, súlyos állapotú fekvő betegek átköltöztetése van folyamatban. November végén kezdődhet meg a tisztasági festés az ápolási osztályon – emelte ki. Országos szinten orvoshiány van, a szülészet további működése sokakat foglalkoztat. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a humán erőforrás hiányát tapasztalják, amelynek oka a nyugdíjazás, a fiataloknak más vágyaik vannak. – Emellett a Covid is tizedelte a szakdolgozói állományt. A hírekből hallottam én is, hogy két héten belül egy törvénytervezet kerül a parlament elé az egészségüggyel kapcsolatosan, remélem, hogy a humánerőforrás hiányának megoldására is választ adhat – tette hozzá.

#szentesikórház #szentesielet #tájékozottnaklennijó







Forrás…

Exit mobile version