Kezdőlap Hírek Szolid Advent Szentesen…

Szolid Advent Szentesen…

A tavalyi díszkivilágítástól idén el kell tekinteniük, hiszen a lakossági takarékoskodás időszakában nem illő, hogy a tavalyihoz hasonlóan díszítsék a várost – mondta Szabó Zoltán Ferenc polgármester a mai sajtótájékoztatón. A 2021-es évi adventi forgatag – amikor is fényfestéssel világították meg a Megyeházát és a Városházát – legközelebb akkor lehet, ha normalizálódik az energiaszektor, amely leghamarabb 2023-ban lehet.

Azért, hogy mégis legyen ünnepváró Szentesen az elmúlt évi adventi vásári árusok és az önkormányzat partnerségére volt szükség – mondta Kiss Csaba István alpolgármester.

November 25-e és január 1-e között a Kossuth tér újra megtelik tíz kis faházzal, amelyeket felszerelnek villamos almérőkkel, hogy az árusok maguk fizethessék az energiafogyasztásukat. A közterületet viszont térítésmentesen használhatják, ugyanakkor maguk őrzik az értékeiket, illetve tartják tisztán a vásár területét – mondta az alpolgármester. Eddig tizenhatan jelezték részvételi szándékukat a szentesi adventi vásáron. Nem lesznek meghívott drága fellépők, a műsort helyi csoportokkal oldja meg a programokat szervező Szentesi Művelődési Központ. Lesz meseházikó is, amelynek a díszítését a Szentesianyuk facebook csoport tagjai vállalták.

Idén is lesz vidámpark – jelentette be az alpolgármester. A kecskeméti üzemeltető a közterület ingyenes használatáért cserébe Szentes összes óvodását és általános iskola alsó tagozatos tanulóját vendégül látja egy tetszőleges játékon, eszközön.

A Kossuth tér pár fája kap csak LED fényt, a város fenyőfája is fel lesz díszítve, valamint itt lesz elhelyezve az a fotópont is, amely az elmúlt évben igen népszerű volt az Erzsébet téren.

A vásár november 25-e és január 1-e között várja az érdeklődőket.

www.szentesimozaik.hu
Önkormányzati hírek|30





Forrás

Exit mobile version