Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Vezetői értekezlet Szentesen…

Vezetői értekezlet Szentesen…

A műszaki ezred adott otthont a szárazföldi haderőnem negyedéves vezetői értekezletének 2022. július 12-én.

Az értekezlet előtt, a közös bemelegítést követően, Dr. Lippai Péter dandártábornok, a szárazföldi haderőnem szemlélője diktálta a futótempót az alakulat reggeli testnevelés foglalkozásán.

A szárazföldi szemlélő által összehívott és vezetett értekezleten a haderőnemi szemlélőség vezető állománya, a szárazföldi katonai szervezetek parancsnokai és vezénylőzászlósai vettek részt.

A megnyitón Lippai tábornok elmondta, hogy nagyon fontosnak és hasznosnak tartja az értekezletek „kihelyezését”, vagyis mindig más-más katonai szervezetnél történő megrendezését, mert ez kiváló lehetőség a munkakapcsolatok erősítésére, és a fogadó alakulat mindennapjainak, feladatainak és technikai eszközeinek mélyebb megismerésére. Köszönetet mondott ezredünknek azért, hogy az ebben az évben először megtartott szemlélői értekezlet házigazdájaként nem csak a helyszínt biztosítottuk, hanem statikus és dinamikus bemutatóval készültünk a többi szárazföldi alakulat képviselői számára.

Az értekezlet keretében, a katonai szervezetek parancsnokai beszámoltak az elmúlt és a következő negyedév feladatairól, majd a szemlélő értékelése és feladatszabása után, a résztvevők megtekintették az ezred főbb technikai eszközeit, és részt vettek egy rövid búvárbemutatón az alakulat búvárkiképző bázisán.

A nap záróeseményeként, külön programpontként került sor egy jelentésre, melynek során a németországi Munsterből, gyalogsági harcjármű tesztelő és rendszeresítő kiképzésről hazaérkezett katonák jelentették tapasztalataikat. A kiképzett állomány által megszerzett elméleti és gyakorlati tapasztalatok és ismeretek szakmai körben történő megosztása, átbeszélése és a tapasztalatok feldolgozása kiemelten fontos és jelentős, hiszen a Magyar Honvédség és kiemelten a szárazföldi haderőnem életében, a közeljövőben jelentős változást és előrelépést jelent a LYNX gyalogsági harcjárművek rendszerbe állítása. Lippai dandártábornok elmondta, hogy a munsteri kiképzés tapasztalatfeldolgozását szélesebb körben, a Magyar Honvédség más szakmai területi képviselőinek részvételével folytatják.

📸Janó Miklós őrm.








Forrás

Exit mobile version